Από τους φύλακες οι πρώτες βοήθειες λόγω έλλειψης γιατρού


Συναγερμός σήμανε σήμερα λίγο πριν τις 10 το πρωί στις φυλακές Χανίων στην Αγιά, όταν κρατούμενος αυτοτραυματίστηκε με αποτέλεσμα να υποστεί αιμορραγία.
Ευτυχώς το περιστατικό έγινε αντιληπτό και οι υπάλληλοι της φυλακής έσπευσαν να τον βοηθήσουν καθώς στην φυλακή δεν υπήρχε γιατρός !

Παράλληλα εκλήθη το ΕΚΑΒ, αλλά στο μεταξύ οι υπάλληλοι – λόγω του ότι είχε υποστεί απώλεια αίματος – ξεκίνησαν την μεταφορά του με υπηρεσιακό αυτοκίνητο και καθοδόν, τον παρέλαβαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, του παράσχεσαν τις πρώτες βοήθειες και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Χανίων.

Εκεί τον ανέλαβε χειρουργός ο οποίος έρραψε τα πολλαπλά τραύματα που είχε καταφέρει ο κρατούμενος στον εαυτό του και στην συνέχεια αφού διαπιστώθηκε πως δεν χρειαζόταν νοσηλεία, τον οδήγησαν και πάλι στην φυλακή.

Να σημειωθεί πως γιατρός στο Κατάστημα Κράτησης Κρήτη Ι, στην Αγυιά, υπάρχει μόνο τις καθημερινές, απο Δευτέρα έως Παρασκευή και μόνο το πρωί !

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΩΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΥΠΕΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ .

Πηγή: kriti1xania.blogspot.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.