Διασυνδέσεις μεταξύ «Energa» και «Πυρήνων» βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.


Σημεία «επαφής» του σκανδάλου της ιδιωτικής ηλεκτρικής εταιρείας Energa με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» έχει ανακαλύψει τις τελευταίες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. 

Σύμφωνα με το «Βήμα», λίγες εβδομάδες μετά τη διαπίστωση ότι η δολοφονία του 54χρονου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου όπως και ένας βαρύς τραυματισμός άλλου δικηγόρου, συνδέεται με επιδιώξεις αλβανών ποινικών - και όχι μόνο - γύρω από την υπόθεση «Energa», τώρα διαπιστώνεται ότι υπάρχει «σύνδεση» του ίδιου σκανδάλου και με ένοπλους αναρχικούς.

Όπως έχει προκύψει, ένα από τα άτομα που έχουν καταδικαστεί για την υπόθεση «Energa» διατηρεί στενές επαφές με μέλη των «Πυρήνων» που είχαν συσχετισθεί με την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού πριν από τρία χρόνια και με οπλοστάσια που είχαν βρεθεί στα νότια προάστια της Αθήνας.


Επαφές μεταξύ «Energa» και «Πυρήνων»

Το άτομο αυτό, που είναι ελεύθερο, προχωρεί σε αρκετές συναντήσεις με μέλη των «Πυρήνων» είτε σε δικαστήρια, είτε κοντά σε εκπαιδευτικά ιδρύματα όπου σπουδάζουν - παίρνοντας εκπαιδευτικές άδειες - κρατούμενοι αναρχικοί. 

Η ανησυχία των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι «οι συναντήσεις αυτές να μην αφορούν μόνο μια "φιλική σχέση" που ίσως έχει ξεκινήσει από τον χώρο των φυλακών ή μέσω αλλου διαύλου» και, κυρίως, μην τυχόν διοχετευθεί προς τους «Πυρήνες» τμήμα χρηματικών ποσών της τάξης των 5-10 εκατ. ευρώ που έχουν «εξαφανιστεί» στο σκάνδαλο «Energa», δεν έχουν δεσμευθεί από τις ελεγκτικές αρχές και φαίνεται ότι είναι ακόμη στα χέρια ιδιωτών. 

Σε μια τέτοια περίπτωση αυτή η ιδιαίτερα μεγάλη χρηματοδότηση θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική αναγέννηση των ενόπλων οργανώσεων και ασφαλώς κλιμάκωση της δράσης τους. Παράλληλα οι αστυνομικοί εκφράζουν φόβους για το ακραίο ενδεχόμενο μήπως σε ορισμένες από τις πολλαπλές διαμάχες για την υπόθεση «Energa» υπάρξει και εμπλοκή αντιεξουσιαστών.


Το παρασκήνιο της υπόθεσης

Τμήμα του εντυπωσιακού παρασκηνίου που εξυφαινόταν γύρω από την υπόθεση «Energa» αποκαλύφθηκε κυρίως ύστερα από τη δολοφονία, στις 12 Οκτωβρίου, του 54χρονου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ως φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας κατηγορήθηκαν πέντε αλβανοί ποινικοί, από τους οποίους οι τρεις ήταν ήδη κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού για σωρεία αιματηρών επιθέσεων. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ., η δολοφονία Ζαφειρόπουλου έγινε ως μέσο πίεσης ή αποτελούσε εκδίκηση για τον πελάτη του Αρη Φλώρο (είναι κρατούμενος στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού), βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση «Energa». Οι αλβανοί δολοφόνοι ζητούσαν 5 εκατ. ευρώ (χωρίς ανταπόκριση) για «συμβόλαιο θανάτου», όπως υποστήριζαν, σε βάρος του 62χρονου δικηγόρου κ. Γιώργου Αντωνόπουλου που τραυματίστηκε σοβαρά σε αιματηρή επίθεση στην Πεντέλη τον Νοέμβριο του 2014. 

Ως τώρα δεν έχει διαπιστωθεί πώς θα μπορούσε να έχει γίνει η «στρατολόγηση» των αλβανών ποινικών ή αν η επίθεση κατά του κ. Αντωνόπουλου ήταν μια μεμονωμένη απόπειρα ληστείας, ούτε ποιες είναι οι ακριβείς διαστάσεις του παρασκηνίου της υπόθεσης «Energa».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στάθηκαν ιδιαίτερα σε ένα σημείο της δικογραφίας της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, και συγκεκριμένα στην κατάθεση του 33χρονου συνεργάτη του - ήταν παρών στη δολοφονία του -, ότι «οι αλβανοί ποινικοί πριν πυροβολήσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο του μετέφεραν απαίτηση να λάβουν 5 εκατ. ευρώ που είχε ο Αρης Φλώρος στην Κύπρο».

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην κατάθεσή του για τη δολοφονία στην οδό Ασκληπιού σημείωσε ότι έχει αρκετούς οικογενειακούς λογαριασμούς στην Κύπρο, οι οποίοι όμως είναι δεσμευμένοι από τις δικαστικές αρχές. 

Συμπλήρωσε ακόμα ότι μια 44χρονη γραμματέας του (εκείνη που είχε «σπάσει» το βραχιολάκι επιτήρησης τον Φεβρουάριο του 2016 και είχε συλληφθεί 20 ημέρες αργότερα) είχε μεταφέρει με πλαστογράφηση υπογραφών 5 εκατ. ευρώ στην Κύπρο και από εκεί σε διάφορους λογαριασμούς στο εξωτερικό, χωρίς αυτά τα λεφτά να έχουν δεσμευθεί...

Πηγή: in.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.