Νέα ένταση για τη μεταγωγή του 29χρονου: Συλλήψεις στην Κηφισίας


Νέα ένταση σημειώθηκε νωρίτερα μετά από συγκέντρωση περίπου 100 ατόμων έξω από το υπ. Δικαιοσύνης εξαιτρίας της μεταγωγής του κρατουμένου Κ. Γιατζόγλου στις φυλακές Λάρισας.

Μετά τη λήξη της συγκέντρωσης μέρος των συγκεντρωθέντων έφυγε με κατεύθυνση την Κηφισίας όπου επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα σε διμοιρία των ΜΑΤ. 

Οι αστυνομία προχώρησε για το περιστατικο σε 4 συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί επικρατεί αναστάτωση στις φυλακές Κορυδαλλού, εξαιτίας της μεταγωγής του κρατουμένου Κ.Γιατζόγλου στις φυλακές της Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κρατούμενοι της Α και Δ πτέρυγας που διαμαρτύρονταν κατέλαβαν χώρους, ενώ αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις. 

Στις φυλακές Κορυδαλλού έχει ήδη μεταβεί εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να ενημερωθεί και να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις με τους κρατούμενους που διαμαρτύρονται για τη μεταγωγή συγκρατουμένου τους στις φυλακές της Λάρισας.

Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης υπογραμμίζει ότι όλα τα κλειδιά των θυρών των φυλακών βρίσκονται στα χέρια των σωφρονιστικών υπαλλήλων και όχι των κρατουμένων (σ.σ. νωρίτερα τα είχα πάρει από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους μαζί με τους ασύρματους επικοινωνίας). 

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσαν και οι Κώστας Γουρνάς, Δημήτρης Κουφοντίνας, Γιώργος Πετρακάκος και Γιώργος Πολύδωρος. «Ως μια πρώτη αντιδραση στην πρωτοφανή απαγωγή του συγκρατουμενου και απεργού πείνας Ντίνου Γιαγτζογλου από τα εκαμ, σήμερα το πρωί, κρατάμε το προαύλιο ανοιχτό τις μεσημεριανές ώρες. Συμπαραστεκομαστε στη διαμαρτυρία των κρατουμένων στις ανδρικές φυλακές. Ο αυταρχισμός του υπουργείου δικαιοσύνης δε θα περάσει!» αναφέρουν. 

Πηγή: www.thetoc.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.