Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Να κλείσουν οι Φυλακές Μαλανδρίνου


«Να κλείσουν οι φυλακές Μαλανδρίνου» ζητεί ο τομέας Δικαιωμάτων & Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ 

Με αφορμή τον θάνατο του κρατούμενου που έχασε τη ζωή του από μόλυνση στο δόντι...

Με αφορμή τον θάνατο του κρατούμενου που έχασε τη ζωή του από μόλυνση στο δόντι, ο τομέας Δικαιωμάτων & Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες κράτησης και επαναφέρεται υποχρεωτικά η συζήτηση για την ανάγκη ενός σωφρονιστικού συστήματος, που δεν θα λειτουργεί εκδικητικά, θα σέβεται την ανθρώπινη ζωή και θα οδηγεί στην ελευθερία και τη δημιουργική επανένταξη.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του τομέα Δικαιωμάτων & Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ:

Να κλείσουν οι φυλακές Μαλανδρίνου

Ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί θλιβερό γεγονός. Ωστόσο, ο θάνατος ενός νέου παιδιού που βρισκόταν στα χέρια της Πολιτείας, όπως του κρατούμενου που έχασε τη ζωή του από μόλυνση στο δόντι, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες κράτησης και επαναφέρει υποχρεωτικά τη συζήτηση για την ανάγκη ενός σωφρονιστικού συστήματος, που δεν θα λειτουργεί εκδικητικά, θα σέβεται την ανθρώπινη ζωή και θα οδηγεί στην ελευθερία και τη δημιουργική επανένταξη. 

Ο 26χρονος ήταν στις φυλακές Μαλανδρίνου, σε αυτές δηλαδή τις φυλακές, που βρίσκονται χωμένες στο πουθενά, απομακρυσμένες από τον ιστό της πόλης, μακριά από ανθρώπους, υπηρεσίες και κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο λάθος. Στη συνέχεια στις φυλακές της Λάρισας, όπου μεταφέρθηκε, δίπλα πλέον στα μεγάλα νοσοκομεία, ο νεαρός κρατούμενος παρέμεινε αδικαιολόγητα αβοήθητος με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. 

Δυστυχώς, ήταν μια αναμενόμενη τραγική εξέλιξη. Ένας νέος άνθρωπος χάθηκε άδικα, για ένα δόντι, για μια φλεγμονή. Αλλά πίσω από αυτό υπάρχει βάθος, κενό, αδιαφορία, ιδεολογικό υπόβαθρο. 

Και σήμερα, που αποχαιρετούμε τον Σώζο Μαλτέζο δεν μπορεί παρά να επαναλάβουμε τη θέση μας για οριστικό κλείσιμο της φυλακής στο Μαλανδρίνο, για να μην ζήσουμε νέες απώλειες ζωών. 

Πηγή: www.left.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.