Εξέγερση στις Φυλακές Κορυδαλλού


Εξέγερση των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί του Σαββάτου με αφορμή τη βίαιη, όπως καταγγέλλεται, μεταγωγή του απεργού πείνας Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από άνδρες των ΕΚΑΜ. 

Ο Γιαγτζόγλου κατηγορείται για την υπόθεση με το τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν στις 6.45 το πρωί όταν άνδρες των ΕΚΑΜ μπήκαν στο κελί του κρατουμένου για μεταγωγή. Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο indymedia που αναρτήθηκε στις 7.15 το πρωί: «Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου αντιστάθηκε όσο μπορούσε και τότε τα ΕΚΑΜ και άλλοι κουκουλοφόροι ένστολοι όρμησαν στο κελί του και τον χτύπησαν. Στη συνέχεια του φόρεσαν χειροπέδες και τον πήραν σηκωτό με τη βία βγάζοντας τον έξω από την ακτίνα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Η πτέρυγα της φυλακής ήταν κλειδωμένη εκείνη τη στιγμή και οι κρατούμενοι κοπανούσαν τις πόρτες και έβριζαν τους μπάτσους. Μέχρι στιγμής η φυλακή δεν έχει ανοίξει και οι κρατούμενοι παραμένουν κλειδωμένοι». 

Μετά τη μεταγωγή του Γιαγτζόγλου οι κρατούμενοι του σωφρονιστικού καταστήματος αντέδρασαν έντονα και άρχισαν να προκαλούν ζημιές σε πόρτες, να ανοίγουν κελιά και να θέτουν υπό τον έλεγχό τους μέρος της φυλακής. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε νεότερη ανάρτηση του indymedia: Οι πτέρυγες Α, Δ, και ίσως η Γ είναι σε δυναμικές ενέργειες. Μάλιστα, δημοσιεύθηκε και μία εικόνα στην οποία φαίνεται ένας ασύρματος και τρία κλειδιά, τα οποία φέρονται να βρίσκονται στην κατοχή των κρατουμένων που βρίσκονται σε εξέγερση.

Κρατούμενοι των φυλακών μίλησαν στο zougla.gr τονίζοντας πως ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να επιστρέψει στο σωφρονιστικό κατάστημα ο Κ. Γιαγτζόγλου. «Ζητάμε μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι να έρθει κάποιος από το υπουργείο και να εγγυηθεί ότι ο άνθρωπος θα επιστρέψει πίσω αλλιώς η φυλακή θα καεί» ανέφεραν μεταξύ άλλων. 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαιώνει ότι υπάρχει «ζήτημα» στις φυλακές, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνονται προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες. 
Να σημειωθεί ότι στις 3 Φεβρουαρίου είχε πραγματοποιηθεί επιχείρηση των ΕΚΑΜ στην Α Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όταν αστυνομικοί εισέβαλαν στο κελί του Αλβανού κρατούμενου, Φάμπιο Ντούσκο, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή στο σχέδιο απόδρασης μελών της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς». 

Πηγή: www.zougla.gr / Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Share on Google Plus
Από το Blogger.