Το σκεπτικό της απόφασης για τη νέα άδεια στον Κουφοντίνα -Ποιοι περιοριστικοί όροι τού επιβλήθηκαν


Και δεύτερος εισαγγελέας είπε το «ναι» στη χορήγηση άδειας στον καταδικασμένο Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος προέδρευσε αυτή τη φορά του Συμβουλίου των φυλακών.

Η απόφαση του Συμβουλίου, στο οποίο μετέχουν ο εισαγγελέας των φυλακών, ο διευθυντής και η αρχαιότερη κοινωνική λειτουργός, ήταν ομόφωνη, όπως και στην προηγούμενη άδεια που είχε πάρει ο Κουφοντίνας, στις αρχές Νοεμβρίου.

Τότε όμως στο Συμβούλιο είχε προεδρεύσει ο έτερος εισαγγελέας των φυλακών, ο κ. Σαββαϊδης. Εν ολίγοις, και στις δυο περιπτώσεις, δύο διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί συναινούν στην άδεια στον πολυ-ισοβίτη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Με βάση τον σωφρονιστικό κώδικα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δικαιούτο άδεια με τη συμπλήρωση 8 ετών στις φυλακές και εφόσον δεν εκκρεμεί υπόθεση σε βάρος του ή έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα. Πριν πάρει την άδεια τον περασμένο Νοέμβριο, είχαν απορριφθεί 6 φορές τα αιτήματά του.

Από τη στιγμή που εγκρίθηκε η πρώτη άδεια, ο Κουφοντίνας δικαιούτο άδεια εκ νέου εντός διμήνου, η οποία θα μπορούσε να ήταν και περισσοτέρων ημερών. Σύμφωνα με τον κώδικα, για τη χορήγηση της άδειας δεν κρίνεται η βαρύτητα ή η πράξη για την οποία καταδικάστηκε ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά στις φυλακές. Δίδεται δε, όπως αναφέρεται, για τη σταδιακή επανένταξή του στην κοινωνία και την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά του. 


Ποιοι είναι οι περιοριστικοί όροι 

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βγει από τη φυλακή αύριο, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στις 9 το πρωί, και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες, δηλαδή την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 9 το πρωί.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι η διαμονή στο σπίτι στον Βαρνάβα, να μην απομακρυνθεί από τον δήμο τέως Βαρνάβα και η παρουσία του δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. 

Πηγή: www.iefimerida.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.