ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ: "Η φυλακή καταλήφθηκε σε ελάχιστα λεπτά..''


Δελτίο τύπου εξέδωσε το σωματείο των φυλάκων κορυδαλλού για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της στάσης κρατουμένων. Όπως καταγγέλλουν η μεγαλύτερη φυλακή της χωράς καταλήφθηκε σε ελάχιστα..λεπτά. Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

Τα γεγονότα του πρωινού του Σαββάτου 24/02/2018, απέδειξαν για άλλη μια φορά (σε υπέρτερο βαθμό πλέον) πόσο σαθρό είναι το σύστημα λειτουργίας του Κ.Κ. Κορυδαλλού. Είχαμε από καιρό προειδοποιήσει για το αναπόφευκτο! Ο ελάχιστος αριθμός φυλακτικού προσωπικού σε συνάρτηση με την ανύπαρκτη υποδομή ασφαλείας του Καταστήματος, ήταν επόμενο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την πλήρη κατάληψή του μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Για περίπου 2,5 ώρες και ενώ εξελίσσονταν τα συμβάντα εντός της φυλακής, το προσωπικό ήταν αφημένο εντός αυτής, χωρίς ίχνος οδηγίας από τους Αρχιφύλακες, χωρίς τη φυσική τους παρουσία και με τους ασυρμάτους εκτός λειτουργίας.

Οι πάμπολλες συναντήσεις μας τόσο με τη Διοίκηση της φυλακής όσο και με τους φορείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είχαν εντελώς μηδαμινά αποτελέσματα! Οι απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις του καταστήματος, δεν καλύπτουν ούτε κατ’ ελάχιστον τις βασικές αρχές ασφάλειας του προσωπικού. Η υποδομή του κάνει τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας και τον Κανονισμό Ασφαλείας των Καταστημάτων Κράτησης να φαντάζει σαν μια αρχαία τραγωδία με πρωταγωνιστές εμάς!

Φυσικά, για άλλη μια φορά, οι ευθύνες έγιναν μπαλάκι μεταξύ της Διοίκησης και του εκπροσώπου του Υπουργείου, κου Δουλάμη. Το έργο έχει ξαναπαιχτεί αλλά εμείς αρνούμαστε να συμμετάσχουμε και πάλι στο έργο της απόδοσης εκατέρωθεν ευθυνών. Αυτή τη φορά, απαιτούμε οι προτάσεις μας να εισακουσθούν και οι δεσμεύσεις που λάβαμε να εφαρμοστούν.

Πηγή: korydallosca.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.