ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Επιβεβαιώνει την κατάσχεση 250 καρτών sim, διατάχθηκε ΕΔΕ για το ΄΄μαστίγωμα΄΄


Δελτίο τύπου εξέδωσε το υπουργείο δικαιοσύνης σχετικά με το ''μαστίγωμα'' υπαλλήλου στον κορυδαλλό. Στο δελτίο επιβεβαιώνεται η κατάσχεση ''μαμούθ'' -για τα δεδομένα μιας φυλακής- 250 καρτών sim αλλά σε ετεροχρονισμένη αναφορά του υπαλλήλου δεν περιγράφεται το ''μαστίγωμα'' αλλά αναφέρεται σε μια ''λεκτική αντιπαράθεση''. Επιφυλακτικό το υπουργείο διέταξε ΕΔΕ.


Δελτίο τύπου
Απάντηση σε δημοσιεύματα 

Σε σχέση με δημοσιεύματα για «μαστίγωμα» υπαλλήλου από κρατούμενο στη φυλακή Κορυδαλλού διευκρινίζονται τα εξής:

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενημερώθηκε για έρευνες που διεξήχθησαν την Πέμπτη 8.3.2018 και τα ευρήματα αυτών χωρίς όμως να γίνει αναφορά στη συνέχεια για τέτοιας φύσης συμβάν. Ωστόσο, τη Δευτέρα 12.3.2018, με αφορμή το δημοσίευμα, ζητή­θηκε από τον αρμόδιο υπάλληλο να υποβάλλει αναφορά σχετικά με το θέμα. Σύμφωνα μ’ αυτήν, κατά το βραδινό κλείσιμο των κελιών, την Παρασκευή 9.3.2018, υπήρξε μια «έντονη λεκτική αντιπαράθεση» με έναν κρατούμενο ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά σε συμπλοκή ή άλλη βίαιη πράξη εκ μέρους κρατουμένου.

Ήδη, ωστόσο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου κρατουμένου και παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος από Εισαγγελικό λειτουργό.

Πηγή: ministry of justice gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.