ΟΣΥΕ: Διαμαρτυρία για νέα αναγκαστική μετακίνηση υπαλλήλου - Η φυλακή δεν είναι τσιφλίκι κανενός


Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων διαμαρτυρόμενη για μία νέα αναγκαστική μετακίνηση γυναίκας υπαλλήλου μητέρας 2 παιδιών από το Κατάστημα Κράτησης Θεσ/κης στην Φυλακή της Λάρισας. λόγω λήξης της αποσπάσεώς της μετά από 10 χρόνια!!!

Με ιδιαίτερο ύφος η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει ότι η Φυλακή της Θεσ/κής δεν είναι τσιφλίκι κανενός και ότι οι διοικήσεις, κεντρικές ή περιφερειακές οφείλουν να τηρούν την νομιμότητα, να είναι αμερόληπτες, να εγγυούνται την ισονομία και την ισοδικία και να διασφαλίζουν την συνεργασία όλου του προσωπικού, πάντα προς όφελος της ομαλής και αποτελεσματικής λειτουργίας της υπηρεσίας.

Η Ομοσπονδία ζητά την παρέμβαση του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης και την άμεση ανάκληση του φύλλου πορείας! 


Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Στις 27/2/2018 η Ομοσπονδία μας πραγματοποίησε την προγραμματισμένη συνάντησή της με τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης. Η συζήτηση με βάση την χρονική συγκυρία διεξήχθη σε εξαιρετικά καλό κλίμα και διαφάνηκε ότι πλέον τα προβλήματα του χώρου και οι πρακτικές της διοίκησης στην αντιμετώπιση του προσωπικού και των αναγκών του θα έμπαιναν σε μια άλλη λογική, αφήνοντας πίσω παλιές πρακτικές. Ο κύριος Υπουργός λόγω του καλού κλίματος που επικράτησε και θέλοντας να ενημερωθεί για το σύνολο των προβλημάτων του χώρου, εξέφρασε ο ίδιος την επιθυμία να συναντηθούμε και πάλι σε σύντομο χρονικό διάστημα,καθώς οι τρέχουσες λειτουργίες του Υπουργείου καθιστούσαν απαγορευτική την συνέχιση της συζήτησής μας. 

Μόλις τρεις μέρες μετά όμως, με απόφαση της διοίκησης και με τελείως ανορθόδοξο και εκδικητικό τρόπο αποφασίστηκε η μετακίνηση της συναδέλφου Χαρχαντή Σταυρούλας από το Κ.Κ. Θεσσαλονίκης στην φυλακή Λάρισας. Απορούμε πως είναι δυνατόν να δεσμεύεται ο κύριος Υπουργός για την υλοποίηση κερδισμένων δικαστικών αποφάσεων των Διοικητικών δικαστηρίων αναγκαστικών μετακινήσεων που πραγματοποιήθηκαν με παρόμοιο τρόπο και ταυτόχρονα η διοίκηση να συνεχίζει τις ίδιες πρακτικές. 

Η συνάδελφος Χαρχαντή Σταυρούλα έχει δύο παιδιά που ζουν μαζί της μόνιμα στην Θεσσαλονίκη. Ο γιος της υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία, η κόρη της σπουδάζει και ο σύζυγός της εξαναγκάστηκε να μεταναστεύσει στην Κύπρο για να εργαστεί, προκειμένου να καταφέρουν να αποπληρώσουν το δάνειο που πήραν για το σπίτι στο οποίο διαμένουν. Όλα τα παραπάνω αποτελούν σοβαρότατους λόγους και αν μη τι άλλο επιβάλουν την άμεση ανάκληση της μετακίνησής της.

Απευθυνόμαστε λοιπόν στον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνηςκαι του ζητάμε να λάβει ενημέρωση επί του θέματος, προκειμένου να διαπιστώσει αν λέμε αλήθεια ή ψέματα και να καταλάβουν όλοι ότι η φυλακή Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να είναι τσιφλίκι κανενός. Οι διοικήσεις, κεντρικές ή περιφερειακές οφείλουν να τηρούν την νομιμότητα, να είναι αμερόληπτες, να εγγυούνται την ισονομία και την ισοδικία και να διασφαλίζουν την συνεργασία όλου του προσωπικού, πάντα προς όφελος της ομαλής και αποτελεσματικής λειτουργίας της υπηρεσίας. Αν κάποιος συνάδελφος και εν προκειμένω η συνάδελφος Χαρχαντή Σταυρούλα έχει υποπέσει σε πειθαρχικό ή οποιοδήποτε άλλο παράπτωμα, υπάρχουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα για να της αποδοθούν οι ευθύνες που της αναλογούν και μόνο αυτές δεν αφήνουν περιθώριο παρερμηνειών. Πάντως, δικαιολογία για την αναγκαστική μετακίνησή της, όπως αυτή περί δήθεν λήξη της απόσπασής της μετά από (10) ολόκληρα χρόνια είναι προφανές ότι δεν αντέχει σε καμία λογική. Αντιθέτως, είναι πασίδηλο ότι η μετακίνησή της υποκρύπτει προσωπική εμπάθεια, κακία και εκδικητικότητα και ως τέτοια την καταγγέλλουμε απερίφραστα και ζητάμε την ανάκλησή της.

Πηγή: www.osye.org.gr 
Share on Google Plus
Από το Blogger.