Γιατί φοβάμαι!!! Κραυγή απόγνωσης σωφρονιστικού υπαλλήλου του Κορυδαλλού - Φύλακες ή όμηροι; Μαστίγια και μαχαίρια


Το bloko.gr έλαβε επιστολή από αναγνώστη που δηλώνει σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού. Όλα όσα περιγράφει τρομάζουν και συνάμα συγκλονίζουν. Κάνει λόγο γιαμαφιόζους αφεντικά, επικεφαλής και αξιωματούχους της φυλακές σε αγαστή σύμπνοια με τα μεγάλα ονόματα της παρανομίας κοκ.

Πρόκειται για μια επιστολή κόλαφο, που θεωρούμε ως αυτονόητα αδήριτη υποχρέωση την απάντηση με τις εξηγήσεις και της διεύθυνσης της φυλακής αλλά και του υπουργείου Δικαιοσύνης. Εκτός κι αν επιλέξουν την κομφορμιστική τακτική του όλα έχουν καλώς ως έχουν, ή την ενοχική στάση της σιωπής.


Διαβάστε τί γράφει και περιγράφει ο αναγνώστης του bloko.gr.

Ο φόβος της ανεργίας μας έφερε και μας αναγκάζει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε εδώ, στο κορυδαλλό της ανομίας, όσο αντέχουμε να διαχειριζόμαστε τον φόβο μας...όμως μέχρι πότε;; Ως πότε θα μας απειλούν, θα μας εξυβρίζουν, θα μας προπηλακίζουν, θα μας χτυπούν και η υπηρεσία ή θα αδρανεί ή θα συγκαλύπτει;;; Ως πότε το υπουργείο θα δηλώνει άγνοια;;; η επίθεση με το μαστίγιο (αυτοσχέδιο) και με μαχαίρι (κυκλοφορούν του εμπορίου) δεν αναφέρθηκε όχι μόνο γιατί φοβήθηκε ο υπαρχιφύλακας να το αναφέρει αλλά γιατί έτσι τον κατεύθυναν δια τηλεφώνου οι προϊστάμενοι του....και να ήταν το μόνο που συνέβη εκείνο το βράδυ...

Πριν κάποιους μήνες με αφορμή το επισκεπτήριο τιμωρημένου(!!) Αλβανού κρατούμενου στη Δ πτέρυγα μεγάλη ομάδα κρατουμένων με αυτόν πρωταγωνιστή διέλυσε σκοπιές, έκαναν ζημιές σε κοινόχρηστους χώρους ενώ προπηλάκισαν και ερεύνησαν υπάλληλο. Δεν τιμωρήθηκε κανένας κρατούμενος ενώ το συμβάν ήταν σε εξέλιξη εν γνώσει εισαγγελέα. Ο συνάδελφος έβλεπε το κουκούλωμα και δεν κατέθεσε γραπτή αναφορά. Οι ζημιές όμως πως αποκαταστάθηκαν;;πως δικαιολόγησαν τις δαπάνες για τις επισκευές;; 

Πριν κάποιους μήνες μπούκαραν κρατούμενοι στα γραφεία των υπαλλήλων Α και Γ πτερύγων και έκαναν εκτεταμένες καταστροφές...έγιναν αναφορές που δεν ξέρουμε που κατέληξαν.. Δεν τιμωρήθηκε κανένας και οι ζημιές αποκαταστάθηκαν όμως πως δικαιολογήθηκαν οι δαπάνες;;;

Πριν μερικές μέρες με αφορμή της μεταγωγή κρατούμενου έγινε στάση και υπάλληλοι εγκλωβίστηκαν σε πτέρυγες χωρίς κανένας να ασχοληθεί και να μάθει άν είναι ζωντανοί επί δίωρο. Δεν χρειάστηκαν πάνω από δέκα κρατούμενοι για να καταλάβουν όλη τη φυλακή, εκτός βεβαία το θωρακισμένο αρχιφυλακείο γιατί αυτό δεν χρειάζεται κατάληψη. Είναι ανοιχτό και πλαισιωμένο από όλους τους μεγαλόσχημους κρατουμένους και τους φίλους τους, για εξυπηρετήσεις μικρές ή μεγάλες, (νόμιμες;).

Και όμως, αυτά δεν είναι τίποτα και κανένα επεισόδιο δεν είναι σαν την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουμε -όχι όλοι βέβαια- με τις ευθείες απειλές, με τις ειρωνείες, με τους έμμεσους εκβιασμούς για την σωματική μας ακεραιότητα. Τίποτα δεν είναι πιο εκφοβιστικό σαν την καθημερινή υπενθύμιση των κρατουμένων ότι αν διανοηθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας θα έχουμε επιπτώσεις...και αυτό δεν το λένε μόνο οι κρατούμενοι, το λένε και οι προϊστάμενοι μας.

Και να γιατί φοβάμαι, γιατί εξανεμίζονται οι ελπίδες μου να αλλάξει κάτι όταν τα στελέχη του υπουργείου διαβεβαιώνουν τους παρανόμους ότι δεν θα τιμωρηθούν για πράξεις τους και οι υπάλληλοι θα ελεγχθούν για παραλείψεις των ανωτέρων τους, όταν η διοίκηση απειλεί το υπουργείο ότι ''αν πάρει μέτρα θα γίνουν μεγάλες φασαρίες...'', όταν πλέον δεν εμπιστεύομαι κανένα συνάδελφο και η ζωή μου εξαρτάται από την προσωπική μου σχέση με τους κρατούμενους.. 

φοβάμαι... και φοβάμαι και για αυτό που βλέπω στα μάτια των άλλων κρατούμενων των πληβείων, που δεν έχουν πρόσβαση στους μεγαλοποινικούς και στους ''επαναστάτες'' μαφιόζους της φυλακής με τις διοικητικές ή όποιες άλλες πλάτες. Από αυτούς τους ταλαίπωρους, φοβάμαι λιγότερο...


υ.γ
μου έδειξαν βιντεάκι...μερικά δευτερόλεπτα,έχει κακή εικόνα αλλά καλό ήχο...το έχουν δείξει και σε άλλους,το έδειξαν και σε μένα. Μάλλον επειδή δεν είναι σίγουροι ότι φοβάμαι..

Πηγή: bloko gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.