Πάτρα: Στην φυλακή ο «Ντιλερ» σωφρονιστικός υπάλληλος


Το δικαστήριο του επέβαλε 16 χρόνια κάθειρξης και 55.000 ευρώ πρόστιμο

16 χρόνια κάθειρξης και πρόστιμο 55.000 ευρώ επέβαλε το δικαστήριο στον σωφρονιστικό υπάλληλο ο οποίος συνελήφθη διότι εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας.

Καταδικάστηκε για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών με τη διακεκριμένη μορφή του σωφρονιστικού υπαλλήλου και το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, ενώ αθωώθηκε για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Στο εδώλιο κάθισαν ακόμα 17 άτομα, μεταξύ αυτών κρατούμενοι, τοξικομανείς.

Σε όλους το δικαστήριο επέβαλε μικρότερες ποινές απο αυτή του σωφρονιστικού υπαλλήλου. 

Ο 49χρονος άσκησε έφεση επι της απόφασης.



ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ 

Οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει έναν 48χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο καθώς ένα 21χρονο και μία 50χρονη οι οποίοι έχουν συγγενική σχέση με κρατουμένους. Στην υπόθεση εμπλέκονται και εννέα κρατούμενοι των φυλακών (επτά πολίτες Αλβανίας, ηλικίας από 29 έως 42 ετών και δύο Έλληνες ηλικίας 31 και 25 ετών).

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εισήγαγαν και διακινούσαν στις φυλακές κάνναβη, ηρωίνη, κοκαΐνη και κινητά τηλέφωνα, έναντι μεγάλης χρηματικής αμοιβής, ενώ τα μέλη της είχαν συγκεκριμένους και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους και δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του έτους 2016.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, οι συλληφθέντες, έγκλειστοι των φυλακών, λάμβαναν παραγγελίες από συγκρατούμενούς τους, που αφορούσαν κυρίως ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα και μέσω του 48χρονου σωφρονιστικού, ενημερώνονταν οι συγγενείς τους.

Κατόπιν, οι συγγενείς των φυλακισμένων προμήθευαν τον 48χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο με τις παραγγελίες, ο οποίος στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, τις εισήγαγε στις φυλακές.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη χθες το μεσημέρι, όταν σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, οι αστυνομικοί εντόπισαν τέσσερις συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 1.131 γραμμαρίων μία συσκευασία κοκαΐνης, βάρους 41,5 γραμμαρίων και τρία κινητά τηλέφωνα.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 48χρονος κατευθυνόταν στις φυλακές, ενώ λίγη ώρα πριν, είχε παραλάβει στην περιοχή του Ρίου ναρκωτικές ουσίες από άγνωστο δράστη, κατόπιν παραγγελίας από έγκλειστο των φυλακών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο 48χρονος σωφρονιστικός από τη δράση του, τους τελευταίους έξι μήνες, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 26.000 ευρώ.

Ακόμη, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 21χρονου συλληφθέντος βρέθηκαν έξι συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 1.314 γραμμαρίων και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε κελιά των φυλακών και στο σπίτι της 50χρονης συλληφθείσας, όπου βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Πηγή: www.patrastimes.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.