Κάποιοι ήθελαν εκτός φυλακής τους δυο δολοφόνους – Η απόδραση σχεδιάστηκε από κυκλώματα


Οργανωμένη ήταν η απόδραση των δυο βαρυποινιτών μέσα από το πλοίο στο Πειραιά που θα τους μετέφερε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στης φυλακές Χανίων.

Οι δυο Αλβανοί βαρυποινίτες κατηγορούνται για ανθρωποκτονίες και μάλιστα ο ένας για την δολοφονία ενός παιδιού 2,5 ετών στην Καλαμάτα, το Νοέμβριο του 2011 έπειτα από εντολή θανάτου που είχε λάβει από επίσης γνωστό κακοποιό και βαρυποινίτη, οποίος του έλεγε στις τηλεφωνικές συνομιλίες να αποκεφαλίσει το 2,5 ετών αγοράκι και στην συνέχεια να σκοτώσει το πατέρα του παιδιού, καθώς ήθελε να αυτονομηθεί από την ομάδα στην Μεσσηνία και να αναλάβει μόνος του την διακίνηση κοκαΐνης στην περιοχή. 


Ο δεύτερος Αλβανός βαρυποινίτης, είχε σκοτώσει το 2014 κατά την διάρκεια ληστείας σε κατάστημα ψιλικών στην Ελευσίνα τον ιδιοκτήτη, τον οποίο εκτέλεσε εν ψυχρώ διότι τόλμησε απλά να αντισταθεί, βυθίζοντας στο πένθος και την ορφάνια, μια ολόκληρη οικογένεια. 
Οργανωμένα κυκλώματα πίσω από την απόδραση 


Πολλές ενδείξεις που τους κάνει να πιστεύουν πως η απόδραση, τουλάχιστον των δυο βαρυποινιτών, οργανώθηκε από σκοτεινά κυκλώματα που θέλουν να έχουν στην διάθεση τους σκληρά “πληρωμένα πιστόλια” στις ομάδες τους, ενόψει του υπόγειου αιματηρού πολέμου που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στον Ελληνικό υπόκοσμο, έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο βαρυποινίτες μαζί με άλλους 11 κρατούμενους θα μεταφέρονταν στης φυλακές Χανίων, καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος τους Δικαστήρια για κακουργήματα. 


Οι 8 Αστυνομικοί που θα τους μετέφεραν στην Κρήτη, τους είχαν ομαδοποιήσει και τους είχαν δέσει με χειροπέδες μέσα στην κλούβα μεταγωγής. 


Όμως και όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια, οι δυο βαρυποινίτες είχαν κάποιο αντικείμενο στην κατοχή τους με το οποίο κατάφεραν να ξεκλειδώσουν τις χειροπέδες που τους κρατούσαν δέσμιους, μαζί με άλλους δυο συγκρατούμενους τους. 


Όταν πια ο Αστυνομικός άνοιξε την πόρτα της κλούβας, αφού το όχημα είχε ήδη μπει στο γκαράζ του πλοίου, οι δυο βαρυποινίτες τον αιφνιδίασαν, έπεσαν επάνω του, κατάφεραν να βγουν από το πλοίο και να το βάλουν στα πόδια. Το ίδιο έκαναν και οι άλλοι δυο κρατούμενοι που ήταν δεμένοι στην ίδια σειρά με χειροπέδες. 


Το περιστατικό έγινε άμεσα αντιληπτό, τόσο από τους Αστυνομικούς, όσο και από Λιμενικούς, οι οποίοι και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν επί τόπου τον έναν από τους δραπέτες, ενώ οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν το δεύτερο δραπέτη κοντά στο πλοίο, πριν προλάβει να βγει από Λιμάνι. 


Όσο για τους δυο βαρυποινίτες, αυτοί όχι μόνο κατάφεραν να βγουν από το Λιμάνι, αλλά να επιβιβαστούν σ’ ένα λευκό βαν που τους περίμενε σε συγκεκριμένο σημείο και να διαφύγουν από την περιοχή, παρά το ανθρωποκυνηγητό που είχε εξαπολύσει η αστυνομία. 


Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου / www.newsit.gr 
Share on Google Plus
Από το Blogger.