"Φωτογραφικές" προκηρύξεις για τους γενικούς γραμματείς των Υπουργείων

Η Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της ΝΔ περί φωτογραφικών προκηρύξεων για τις θέσεις των διοικητικών και τομεακών γραμματέων στα υπουργεία, τονίζει ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς.
"Η Έκθεση απαιτεί την επανέκδοση μίας στις τρεις προκηρύξεις (για 22 από τις 69 θέσεις), ενώ ζητά τη δημιουργία ενός αντικειμενικού πλαισίου βαθμολόγησης, το οποίο θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλες τις προκηρύξεις. Βέβαια σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και το απαράδεκτο γεγονός ότι τα στοιχεία από τους φακέλους των υποψηφίων έχουν σταλεί σε υπουργικά γραφεία πριν από οποιαδήποτε αξιολόγηση, για εξυπηρέτηση προφανών σκοπιμοτήτων", αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ. 
"Επιβεβαιώνονται έτσι οι καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας που εδώ και μήνες αναφέρθηκε στις φωτογραφικές αυτές προκηρύξεις. Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη για την ακύρωση όλης της διαδικασίας, η οποία ούτως ή άλλως έχει ήδη απαξιωθεί τόσο από τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όσο και από την ίδια την κοινωνία", καταλήγει.
Η απάντηση του υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης
"Η Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επαινεί το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή σειράς μεταρρυθμίσεων και μάλιστα αναφέρει ρητά ότι ξεπεράστηκε ο στόχος που είχε τεθεί" αναφέρει απαντώντας το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Το υπουργείο αναφέρει ότι οι περισσότερες από τις συνολικά 69 προκηρύξεις για τις θέσεις διοικητικών και τομεακών γραμματέων στα υπουργεία εναρμονίζονται με τα θεσπισμένα κριτήρια επιλογής, ενώ 22 θα επαναπροκηρυχθούν "ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά στη διαδικασία, και ενώ δεν υφίσταται καμία τέτοια νομική υποχρέωση".
Πηγή: www.capital.gr 
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.