ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ- ΝΕΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ


Σοκ προκαλεί το δελτίο τύπου των σωφρονιστικών υπάλληλων των φυλακών Κορυδαλλού. Δυο ημέρες μετά την επίθεση κουκουλοφόρων σε υπαρχιφύλακα -και της βραδινής απόπειρας εισβολής τους σε άλλη πτέρυγα- το πρωί της Κυριακής ξυλοκοπήθηκε υπάλληλος στο αρχιφυλακείο γιατί ...δεν ικανοποιήθηκε αίτημα του. 
Οι σωφρονιστικοί καταγγέλλουν το υπουργείο και τη διοίκηση τους για αδράνεια.
Επισημαίνουμε ότι ανάμεσα στα δυο συμβάντα μεσολάβησε και ο ξυλοδαρμός δυο ακόμη συναδέλφων τους στις φυλακές της Πάτρας.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

Φαντάζει απίστευτο αλλά αναγκαζόμαστε μέσα σε ελάχιστες μέρες από το προηγούμενο Δελτίο Τύπου, να γνωστοποιήσουμε άλλο ένα περιστατικό βίας στο Κατάστημά μας.
Συγκεκριμένα, το μεσημερι της Κυριακής 3 Μαΐου, κρατούμενοι της Γ’ πτέρυγας οι οποίοι εισήλθαν στο Αρχιφυλακείο και θεωρώντας πως δεν ικανοποιήθηκε αίτημά του ενός, άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν τους δύο υπαρχιφύλακες που ήταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο. Μάλιστα, σε έναν εξ’ αυτών επιτέθηκαν και σωματικά, γρονθοκοπώντας τον και προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο!
Είναι απορίας άξιο πώς οι υπεύθυνοι του Υπουργείου καθώς και η ίδια η διοίκηση της φυλακής, συνεχίζουν να κωφεύουν στα συνεχόμενα περιστατικά βίας, συνεχίζοντας να μην προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημιουργήσουν ένα καθεστώς ασφάλειας όχι μόνο των υπαλλήλων του καταστήματος αλλά και των ίδιων των κρατουμένων. Συνεχίζουμε να απαιτούμε τα αυτονόητα ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες ή χειρότερες καταστάσεις στο μέλλον.
Ακούστε μας και σκύψτε στα προβλήματά μας. Μην ρισκάρετε ούτε μία πιθανότητα πλέον, κάποιος συνάδελφος να μην επιστρέψει γερός στο σπίτι του και στην οικογένειά του!
Πηγή: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.