ΟΣΥΕ: Έχουμε καταθέσει προτάσεις για την πάταξη της διαφθοράς, αλλά δεν έχουμε εισακουστεί


Με αφορμή τη χθεσινή σύλληψη σωφρονιστικού υπαλλήλου στις Φυλακές Διαβατών, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο συγχαίρει τον Διευθυντή, τον Αρχιφύλακα και τους υπαλλήλους της Φυλακής για την "αυτοκάθαρση" που επέτυχαν. 
Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι η αναξιοκρατία, ο φόβος, η αδιαφάνεια και η ατολμία γιγαντώνουν την διαφθορά στις Φυλακές, ενώ υπερτονίζουν ότι ενώ έχουν καταθέσει προτάσεις για την πάταξή της, δεν έχουν εισακουστεί. 
Το Δελτίο Τύπου της ΟΣΥΕ αναφέρει στο τέλος στο "κυνήγι μαγισσών" από κάποιους, στο οποίο οι σωφρονιστικοί υπάλληλο απαντάνε με πράξεις...

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΟΣΥΕ:

 Η αντιμετώπιση της διαφθοράς στις Φυλακές αποτελεί υποχρέωση όλων, αλλά κυρίως των εργαζομένων να την εντοπίσουμε όπου και αν υπάρχει, να την αποκαλύψουμε, να την καταγγείλουμε και κυρίως να την αντιμετωπίσουμε. 
Οι επίορκοι και διεφθαρμένοι υπάλληλοι δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Δεν είναι συνάδελφοί μας, είναι απλοί συνυπηρετώντες υπάλληλοι. Μας «μολύνουν», αδικούν την προσφορά μας και πρέπει πάση θυσία να αποκαλύπτονται και να τιμωρούνται, σε όποιο πόστο και αν βρίσκονται, είτε είναι ψηλά είτε χαμηλά στην ιεραρχία. 
Η χθεσινή (13/7/2018) σύλληψη ενός υπαλλήλου στο Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης για εισαγωγή ναρκωτικών αποτελεί απόδειξη αυτής της αυτοκάθαρσης. 
Η Ομοσπονδία μας συγχαίρει τον Διευθυντή, τον Αρχιφύλακα και τους συναδέλφους της Φυλακής που ο καθένας με τον τρόπο του, αλλά και όλοι μαζί συμμετείχαν στην αποκάλυψη και την σύλληψη του υπαλλήλου. 
Ο αγώνας μας είναι πολυμέτωπος. Αφορά την ασφάλεια στις φυλακές, αφορά την εκμετάλλευση κρατουμένων από κρατούμενους, αφορά όμως και την εκμετάλλευση κρατουμένων από επίορκους υπαλλήλους. Και σε αυτόν τον αγώνα είμαστε ολομόναχοι. 
Η διαφθορά στις Φυλακές γιγαντώνεται γιατί επικρατεί ο φόβος, η ατολμία, η αναξιοκρατία και η αδιαφάνεια. Παντού και σε όλα τα επίπεδα. Δεν έχουν ληφθεί οι απαιτούμενες γενναίες πρωτοβουλίες, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις, δεν έχει μπει κανένας φραγμός. Έχουμε καταθέσει προτάσεις για την πάταξή της, όμως και πάλι δεν έχουμε εισακουστεί. Στο ακατανόητο κυνήγι μαγισσών από κάποιους, εμείς απαντάμε με πράξεις και έτσι θα……….συνεχίσουμε.

Πηγή: www.osye.org.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.