«Μας φέρονται σαν ζώα»: Οι κρατούμενοι στις φυλακές των ΗΠΑ διαδηλώνουν για τις συνθήκες κράτησης

«Ουσιαστικά, πρόκειται για ανθρώπινα δικαιώματα. Οι φυλακισμένοι αισθάνονται ότι τους συμπεριφέρονται σαν να είναι ζώα. Οι φυλακές στις ΗΠΑ είναι εμπόλεμη ζώνη. Κάθε μέρα οι φυλακισμένοι παθαίνουν κάτι εξαιτίας των συνθηκών εγκλεισμού. Για ορισμένους από εμάς είναι σαν να είμαστε ήδη νεκροί. Οπότε, τι έχουμε να χάσουμε;».
Με αυτήν την ανώνυμη ανακοίνωση, πριν από λίγες μέρες, οι κρατούμενοι στις φυλακές των ΗΠΑ προανήγγειλαν ίσως τη μεγαλύτερη οργανωμένη διαμαρτυρία στην ιστορία των ΗΠΑ, η οποία θα αρχίσει από την Τρίτη το μεσημέρι και θα διαρκέσει 19 ημέρες.
Το πρώτο μέρος των φυλακών όπου θα γίνει αισθητή η διαμαρτυρία αυτή θα είναι οι κουζίνες, όπου οι φούρνοι θα παραμείνουν κλειστοί, τα έτοιμα γεύματα κρύα και χιλιάδες πρωινά στους πάγκους.
Το φαινόμενο θα εξαπλωθεί στα πλυντήρια όπου τα άπλυτα θα στοιβαχτούν και στη συνέχεια στους διαδρόμους που θα σφουγγαριστούν για όλο αυτό το διάστημα. Καμία απολύτως εργασία δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ούτε από τους άνδρες ούτε από τις γυναίκες κρατούμενες στις φυλακές των ΗΠΑ, που συνολικά αριθμούν τους περισσότερους από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο.   
Οι διοργανωτές έχουν συντάξει μία λίστα με 10 αιτήματα τα οποία ζητούν με αυτήν την ειρηνική μακρά διαδήλωση. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται οι βελτιωμένες συνθήκες κράτησης, να καταργηθεί ο νόμος που αποκλείει τη δυνατότητας αναστολής, να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τις υπηρεσίες επανένταξης και να παραχωρηθεί το δικαίωμα ψήφου σε περίπου έξι εκατ. Αμερικανούς που έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα και τους έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
Αναδημοσίευση απο www.naftemporiki.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.