Εκτός Φυλακής και για λόγους υγείας ο Α. Φλώρος της ENERGA


Ο Αριστείδης Φλώρος αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας, καθώς διαγνώστηκε με ποσοστό αναπηρίας άνω του 65%!
Ο 39χρονος επιχειρηματίας, που είναι ένας από τους καταδικασθέντες για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa - Hellas Power, εξέτιε ποινή κάθειρξης 21 ετών για κατηγορίες σχετικές με τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Φέρεται, σύμφωνα με τη διάγνωση γιατρού, να αντιμετωπίζει κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα και για το λόγο αυτό έγινε δεκτή η σχετική αίτηση αποφυλάκισής του. 
Υπενθυμίζεται, ότι για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Energa-Hellas Power, είχε καταδικαστεί το Φεβρουάριο του 2017,  από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας) για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) σε κάθειρξη 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο ίδιος και ο Βασίλης Μηλιώνης, ως υπεύθυνοι των δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, εισέπρατταν τα χρήματα από το λεγόμενο «χαράτσι» στα ακίνητα, ωστόσο δεν το κατέβαλαν ποτέ, ως όφειλαν, στο Ελληνικό δημόσιο.
Ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου
Τον περασμένο Μάρτιο ο Άρης Φλώρος κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστηριο της Αθήνας για ηθική αυτουργία και στην  υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη.
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλει στον επιχειρηματία κάθειρξη 13 ετών και είχε αναστείλει την εκτέλεση της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Ως  φυσικοί αυτουργοί  της δολοφονικής απόπειρας είχαν κατηγορηθεί δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί,  Ντούλτσε Όλτι (Dulce Olti) και Μπάκο Άρμπερ (Bako Arber), στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 23 ετώ και 22 ετών και 3 μηνών, αντίστοιχα.,Και οι δύο ανακρινόμενοι  είχαν υποδείξει τον επιχειρηματία ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa-Hellas Power Γιώργο Αντωνόπουλο.
Πρόκειται για τους ίδιους Αλβανούς κακοποιούς που φέρονται ως αυτουργοί της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο δρόμος για την ελευθερία του άνοιξε με τροποποίηση άρθρου του Ποινικού Κώδικα  που υπέγραψε ο Νίκος Παρασκευόπουλος - Επιτρέπει σε κρατούμενους που πάσχουν από διαγνωσμένη αναπηρία άνω του 67% να αποφυλακίζονται, έχοντας εκτίσει μόλις το ένα πέμπτο της ποινής τους

Χρήση των «ηπιότερων» διατάξεων των Ποινικού Κώδικα που φέρουν την υπογραφή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και ανάβουν το «πράσινο φως» ώστε να αποφυλακίζονται καταδικασθέντες ακόμη και σε πολυετή κάθειρξη για λόγους υγείας, έκανε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αριστείδης Φλώρος

Ο 39χρονος επιχειρηματίας βάση αυτής της διάταξης βρίσκεται πλέον εκτός φυλακής αν και είχε «πρωταγωνιστήσει» στο μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο υπεξαίρεσης ύψους 256 εκατ. ευρώ της Energa – Hellas Power και είχε καταδικασθεί για αυτό σε κάθειρξη 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο 39χρονος επιχειρηματίας στήριξε το αίτημά του για αποφυλάκιση στο άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο κρατούμενος που πάσχει από διαγνωσμένη αναπηρία άνω του 67% αποφυλακίζεται με όρους εφόσον έχει εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής του.

«Πατώντας» πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο και υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας ο Αρ. Φλώρος κατάφερε να βρεθεί εκτός φυλακής. Όπως αναφέρουν οι πληρηφορίες, ο 39χρονος επικαλέστηκε κρίσεις επιληψίας αλλά και σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και προς ενίσχυση των ισχυρισμών του προσκόμισε - όπως ο νόμος ορίζει - και τα έγγραφα του αρμόδιου δημοσίου φορέα, τα οποία πιστοποιούν πως αντιμετωπίζει τα συγκεκριμένα προβλήματα με την υγεία του.

Είναι άλλωστε γνωστό πως ο Αρ. Φλώρος κρατούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ στο παρελθόν είχε κάνει πολλές προσπάθειες να αποφυλακιστεί ζητώντας αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του αλλά οι σχετικές αιτήσεις του έπεφταν στο κενό.

Αντίθετα, τώρα, ο 39χρονος επιχειρηματίας αποφάσισε να ακολουθήσει ένα άλλο δρόμο και να ζητήσει αυτή τη φορά όχι την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του αλλά την αποφυλάκισή του, υπό όρους, για λόγους υγείας από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών.

Μάλιστα, ήταν η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλλε ο επιχειρηματίας για αποφυλάκιση με όρους (και όχι για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του) με το σχετικό αίτημά του να γίνεται δεκτό, καθώς φέρεται να διαγνώστηκε με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Πηγή: www.protothema.gr / directnews.gr 
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.