Απορρίφθηκε το αίτημα Παλαιοκώστα για πενθήμερη άδεια από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών

Βρίσκεται στη φυλακή από το 2006 - Ενώ χαρακτηρίζεται από τους συγκρατούμενους του και τη διεύθυνση των φυλακών ως υπόδειγμα κρατουμένου χωρίς να έχει δημιουργήσει το παραμικρό επεισόδιο στο σωφρονιστικό κατάστημα, απερρίφθη για μία ακόμη φορά το αίτημά του

Απορρίφθηκε, αν και είχε τη θετική εισήγηση του συμβουλίου των φυλακών το αίτημα του Νίκου Παλαιοκώστα, αδερφού του καταζητούμενου Βασίλη για πενθήμερη άδεια από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Στα 58 του χρόνια βρίσκεται στη φυλακή από το 2006 και ενώ χαρακτηρίζεται από τους συγκρατούμενους του και τη διεύθυνση των φυλακών ως υπόδειγμα κρατουμένου χωρίς να έχει δημιουργήσει το παραμικρό επεισόδιο στο σωφρονιστικό κατάστημα, απερρίφθη για μία ακόμη φορά το αίτημα του. 

Ο Νίκος Παλαιοκώστας, ο άλλοτε “φαντομάς του Κόζιακα” είναι από τους ελάχιστους βαρυποινίτες που παρόλο που δεν έχει βάψει ποτέ τα χέρια του με αίμα του κόβουν τη μία μετά την άλλη τις πενθήμερες άδειες που δικαιούται από το 2014.

Μάλιστα, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στο νοσοκομείο της Πάτρας και σε άλλα νοσοκομεία χωρίς ποτέ να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα, ενώ δεν φέρεται να έχει ποτέ αναπτύξει περίεργες επαφές ή δραστηριότητα που να δικαιολογεί την άρνηση των αρχών στο αίτημά του. 

H δικηγόρος του Νίκου Παλαιοκώστα κυρία Ελισάβετ Πούλιου, μιλώντας στο protothema.gr τονίζει: «Η ελληνική σωφρονιστική νομοθεσία προβλέπει χορήγηση τακτικών αδειών σε κρατουμένους εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Είτε έχουν καλή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της κράτησης τους, είτε δεν είναι ύποπτοι φυγής. Και ο Νίκος Παλαιοκώστας τις πληροί εφόσον είναι υπόδειγμα κρατουμένου έχοντας άψογη συμπεριφορά τόσο προς τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους όσο και προς τους συγκρατουμένους του. Παρόλα αυτά, απορρίπτονται με επίκληση του παρελθόντος προ της κράτησης του, ενώ θα έπρεπε να κρίνεται για την περίοδο που κρατείται».

Πηγή: www.protothema.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.