258 νέες οργανικές θέσεις στην υπό κατασκευή Φυλακή Δράμας

Την σύσταση 258 οργανικών θέσεων με τροποποίηση του Οργανισμού του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός  Μ. Καλογήρου.
Οι θέσεις αφορούν τις νέες φυλακές Δράμας στο Παρανέστι οι οποίες συστήθηκαν με ΠΔ το 2017 "για τις ανάγκες κράτησης καταδίκων στην Βόρεια Ελλάδα" αλλά δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα και βρίσκονται ακόμα υπό κατασκευή. 
Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, οι 258 θέσεις αφορούν επιστημονικό, διοικητικό, φυλακτικό, τεχνικό προσωπικό και προσωπικό εξωτερικής φύλαξης, που είναι αναγκαίο για να ξεκινήσει την λειτουργία του το σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ "παράλληλα προχωρά η ανέγερση των αναγκαίων κτιρίων". 
Επίσης επανακαθορίζονται τα κριτήρια επιλογής προϊσταμένων. Με την αύξηση των οργανικών θέσεων προκαλείται ετήσια επιβάρυνση του Προϋπολογισμού κατά 3,7 εκατ. ευρώ.  
Όπως σχολίασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων (ΟΣΥΕ) "η συγκεκριμένη τροπολογία είτε στοχεύει στην παραδοσιακή συνταγή του ανοίγματος της νέας φυλακής με εγκαίνια, κορδέλες, φωτογραφίες και αλληλοσυγχαρητήρια, αλλά χωρίς νέο προσωπικό, είτε απλά για μία ακόμη φορά αφορά ασκήσεις επί χάρτου, καθώς είναι διαφορετικό πράγμα ο αριθμός των κενών οργανικών θέσεων και άλλο πράγμα ο πραγματικός αριθμός των υπαλλήλων που εργάζονται στις Φυλακές. Ωστόσο, το άνοιγμα νέων φυλακών και νέων θέσεων κράτησης στις Ελληνικές Φυλακές, όπως στην Νιγρίτα και στα Χανιά, χωρίς προσωπικό, χωρίς προσλήψεις και χωρίς σχεδιασμό είναι άλλο ένα τεράστιο λάθος και μία ελληνική πρωτοτυπία καθώς έχουν φτιάξει φυλακές χωρίς φύλακες, χωρίς εργαζομένους. Και για αυτό υπάρχει τεράστια ευθύνη του Υπουργείου Δικαιοσύνης".  
Η τροπολογία έχει ως εξής: 
Με πληροφορίες από το capital.gr 
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.