«Ράβε – ξήλωνε» η κυβέρνηση για την επαναφορά Δημοτικών Αστυνόμων στους Δήμους

Με τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο σ/ν του Υπουργείου Δικαιοσύνης – Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και άλλες διατάξεις»,
που βρίσκεται προς συζήτηση στις επιτροπές της βουλής, αναβάλλει την επαναφορά των Δημοτικών Αστυνόμων από τα καταστήματα κράτησης στους Δήμους η οποία θα υλοποιηθεί εφόσον εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 6Κ/2018 μόνιμου προσωπικού, τοποθετηθούν και αναλάβουν υπηρεσία οι επιτυχόντες.

Στην ουσία η κυβέρνηση παίρνει πίσω το άρθρο 278 του Ν. 4555/2018 που πρόσφατα είχε ψηφίσει, δημιουργώντας ελπίδες στους εργαζόμενους Δημοτικούς Αστυνόμους για την επαναφορά τους στους Δήμους, που αυταρχικά εκδιώχθηκαν και επανέρχεται στην αρχική θέση του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ήταν όταν προσληφθεί νέο προσωπικό θα μπορούν και οι Δημοτικοί Αστυνόμοι να γυρίσουν στην εργασία τους.
Συγκεκριμένα η τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρει:

Στα άρθρο 278 του ν. 4555/2018 (Α’ 133) προστίθεται παρ. 3 ως εξής:
«3. Αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ή υποβάλλονται σύμφωνα με τις παρ. ι και 2 του άρθρου αυτού, εξετάζονται από τα αρμόδια για το διορισμό όργανα των Δήμων αμέσως μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, την τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας στα καταστήματα κράτησης της χώρας των επιτυχόντων της υπ’ αριθμ. 6Κ/2018 προκήρυξης του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ 17) από το ΑΣΕΠ, και σε κάθε περίπτωση, από την 29η Μαρτίου 2019.»
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων του άρθρου 278 του ν. 4555/2018 ορίζεται ένας (1) μήνας από τη δημοσίευση του παρόντος.

Πηγή:aytodioikisi gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.