Βόλος: Εκκλήσεις για αποφυλάκιση της καθαρίστριας που καταδικάστηκε σε δέκα έτη φυλάκισης για πλαστό πτυχίοΈντονες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις στον Βόλο για την απόφαση καταδίκης σε δέκα έτη φυλάκισης σε 53χρονη καθαρίστρια, η οποία εργαζόταν σε παιδικό σταθμό του Δήμου, καθώς παρουσίασε πλαστό τίτλο σπουδών της ΣΤ’ τάξης Δημοτικού, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε’ τάξης Δημοτικού, όταν διορίστηκε το 1996 μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Η 53χρονη καθαρίστρια βρίσκεται ήδη στις φυλακές Θήβας και εκτίει την ποινή που της επιβλήθηκε.
Με αιχμηρή ανακοίνωση του, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα της Μαγνησίας, «Ταχυδρόμος», το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας ζητά την άμεση αποφυλάκιση της καθαρίστριας και την αναίρεση της ποινής της, καλώντας την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη «να επιδείξουν μια αντανακλαστική κίνηση των - απονεκρωμένων απ΄ ό,τι φαίνεται - αισθητηρίων κατανόησης της κοινωνίας που ζούμε». Επιπλέον, αναφέρει διάφορες πτυχές από τη ζωή της 53χρονής, όπως το γεγονός ότι ο σύζυγος της έχει αναπηρία σε ποσοστό 67%.
Σε αντίστοιχη έκκληση υπέρ της αποφυλάκισης της γυναίκας προέβη και το Σωματείο Καθαριστριών Νομού Μαγνησίας, το οποίο σε ανακοίνωση του, όπως αναφέρει επίσης η εφημερίδα, τονίζει ότι η Δικαιοσύνη «εξάντλησε όλη την αυστηρότητα της σε μια φτωχή εργαζόμενη και καταδίκασε μία γυναίκα που αγωνιζόταν να ζήσει την οικογένεια της σε δέκα χρόνια φυλακή».
Πηγή: kathimerini gr

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.