ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ


ΜΗΔΕΝ

Συνταξιούχοι, απόστρατοι και εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, όπως στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,

Συνταξιούχοι και εν ενεργεία γιατροί του ΕΣΥ, γιατροί δημόσιας υγείας, οδοντίατροι, επικουρικοί και ειδικευόμενοι ιατροί  κτλ.

Συνταξιούχοι και εν ενεργεία καθηγητές πανεπιστημίων, ΤΕΙ, μέλη ΔΕΠ, ειδικό επιστημονικό προσωπικό, ειδικό διδακτικό προσωπικό, εκπαιδευτικό προσωπικό και ΕΔΙΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ, μέλη ΔΕΠ και ΕΕΔΙΠ των ΑΣΕΙ κ.α.

Συνταξιούχοι και εν ενεργεία μόνιμο καλλιτεχνικό προσωπικό της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Συνταξιούχοι και εν ενεργεία δικαστικοί λειτουργοί, καθώς και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Μέλη, ερευνητές και διδακτικό προσωπικό των ΑΕΑ, ερευνητές και ΕΛΕ των ερευνητικών κέντρων, ινστιτούτων και τεχνολογικών φορέων, καθώς και των ερευνητικών κέντρων της Ακαδημίας Αθηνών και του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών κτλ.

Με ακόμα πιο πρόσφατη τροπολογία τα μέλη του Εκπαιδευτικού προσωπικού και του διδακτικού προσωπικού των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, ερευνητές και ειδικοί λειτουργικού επιστήμονες, του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, υπάλληλοι του Διπλωματικού Κλάδου, του επιστημονικού προσωπικού της ειδικής νομικής υπηρεσίας του κλάδου εμπειρογνωμόνων και του κλάδου οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων, αλλά και διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών 

Όλοι αυτοί παραπάνω, συνταξιούχοι και εν ενεργεία, ακόμα και οι κληρονόμοι αυτών εφόσον έχουν αποβιώσει οι δικαιούχοι θα πάρουν αναδρομικά από 14 μήνες έως και 47 μήνες για τις περικοπές που είχαν υποστεί στα ειδικά μισθολόγια περίπου από το 2012 έως και το 2016 και για τις οποίες είχαν εκδοθεί θετικές αποφάσεις από το ΣτΕ.

Απολύτως τίποτα όμως δεν προβλέφθηκε και ούτε θα πάρουν αναδρομικά περικοπών ή οποιαδήποτε άλλη οικονομική απολαβή ή αποζημίωση οι συνταξιούχοι και οι εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι του λεγόμενου «στενού δημόσιου τομέα», όπως εκπαιδευτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι κεντρικών ή περιφερειακών υπηρεσιών υπουργείων, όσοι δηλαδή δημόσιοι υπάλληλοι αμείβονται μέσω του ενιαίου μισθολογίου.

Ανάμεσα σε αυτούς που δεν θα λάβουν τίποτα είναι και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, διαφορετικών κλάδων και ειδικοτήτων (διευθυντές φυλακών, προϊστάμενοι, διοικητικοί υπάλληλοι, φύλακες, υπαρχιφύλακες, αρχιφύλακες, ειδικό επιστημονικό προσωπικό, τεχνικό προσωπικό, νοσηλευτικό προσωπικό κτλ.) , όπως επίσης και οι εξωτερικοί φρουροί που υπηρετούν στις φυλακές και τα Ιδρύματα Αγωγής της Χώρας.

Επειδή, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν κατακλυστεί με τίτλους του τύπου «αναδρομικά ένστολων», καλό είναι να μάθει ο κόσμος ότι οι λιγοστοί, «ρακένδυτοι» και «παραπεταμένοι» εργαζόμενοι στις Φυλακές που προβλέπεται να είναι ένστολοι, αλλά δεν έχουν ούτε μαντήλι να κλάψουν, ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ από τα λεφτά που μοιράζει η Κυβέρνηση.

Φαντάζομαι δε, ότι στην πρόσφατη συνάντηση εργασίας (12/12/2018) που είχε η πολιτική μας ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με το Συμβούλιο της Ευρώπης να συζητήθηκε η εγκατάλειψη, η υποστελέχωση, η βία και το πόσο κακοπληρωμένο είναι το καταπονημένο προσωπικό στις Ελληνικές Φυλακές, παρά το γεγονός ότι οι Ευρωπαϊκοί Σωφρονιστικοί Κανόνες ορίζουν ρητά ότι το σωφρονιστικό προσωπικό πρέπει να αμείβεται αναλόγως με το επίπονο της εργασίας τους και να αναγνωρίζεται αυτή η εργασία.

Η Ομοσπονδία μας στην προ 2-3 εβδομάδων συνάντηση που είχε με την πολιτική μας ηγεσία ένα από τα θέματα που έθιξε ήταν η καταμέτρηση και η αποζημίωση των άνω των 85.000 οφειλομένων ρεπό και άνω των 25.000 χρωστούμενων κανονικών αδειών που οφείλονται στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των Ελληνικών Φυλακών. Το ίδιο θέμα είχε θέσει και εγγράφως προ 4-5 μηνών.

Δυστυχώς, ως αναμέναμε ουδείς ενδιαφέρθηκε και ουδείς ασχολήθηκε.

Συνεπώς, η πολυδιαφημισμένη «μετα-μνημονιακή» εποχή, τα μερίσματα από το πλεόνασμα, τα αναδρομικά, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, τα δώρα και τα δωράκια κοκ που αφειδώς μοιράζει η Κυβέρνηση δεν αφορούν τους εργαζόμενους στις Φυλακές, ενδεικτικό της εγκατάλειψης και της ερήμωσης των Φυλακών, αλλά και της αντιμετώπισης των εργαζομένων σε αυτές.   

Σπύρος Καρακίτσος, Πρόεδρος ΔΣ ΟΣΥΕ

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.