Σφοδρές αντιδράσεις από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του «Αγ. Στεφάνου» για την αξιολόγηση-Το μισό και πλέον προσωπικό κρίθηκε μη αποδοτικό

Οι άνθρωποι στους οποίους οφείλονται χιλιάδες ρεπό και που εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες θέτοντας τον εαυτό τους καθημερινά σε κίνδυνο κρίθηκαν μη… αποδοτικοί.

Ο λόγος για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Κ.Κ. Πατρών «Αγ. Στέφανος» οι οποίοι βιώνουν τις τελευταίες ημέρες την κατάφορη αδικία του νέου συστήματος αξιολόγησης, καθώς το μισό και πλέον προσωπικό μόνο του τμήματος φύλαξης έλαβαν χαμηλές βαθμολογίες.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Ένωσης Υπαλλήλων Φυλακής Πάτρας, η οποία σε σχετική της καταγγελία επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «οι συγκεκριμένες βαθμολογίες της «κατ' ευφημισμόν» αξιολόγησης είναι προϊόν εκδικητικής συμπεριφοράς, ρεβανσισμού και σπίλωσης υπαλλήλων. Ο διαχωρισμός του προσωπικού σε αρεστούς και ανεπιθύμητους είναι προφανής. Πολλοί υπάλληλοι που έλαβαν δικαιολογημένα υψηλή βαθμολογία  νιώθουν άσχημα έναντι των συναδέλφων με μικρή βαθμολογία και κρατάνε κρυφή τη βαθμολογία τους, αντιλαμβανόμενοι σαφώς την αδικία και τις σκοπιμότητες που κρύβονται. Μερικές δεκάδες είμαστε εξάλλου και γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Το μισό φυλακτικό προσωπικό του Κ.Κ. Πάτρας στο οποίο οφείλονται χιλιάδες ρεπό και κανονικές άδειες περασμένων ετών, που εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες θέτοντας καθημερινά τον εαυτό τους σε κίνδυνο για να λειτουργήσει αποτελεσματικά η υπηρεσία, πλέον κατηγορείται πως δεν είναι και αποδοτικό.  Ντροπή και αίσχος.
Ήταν μάλιστα τόσο το μένος και η εμπάθεια, που  όχι μόνο κατακρεουργήθηκαν οι ανεπιθύμητοι, αλλά παραβιάστηκε κατά κόρον και το θεσμικό πλαίσιο. Συγκεκριμένα υπήρξαν υπάλληλοι που δεν έπρεπε να αξιολογηθούν γιατί έλειπαν με άδειες όλο το έτος 2017  παρά ταύτα βαθμολογήθηκαν ο ένας κάτω από τη βάση του 75 και ο άλλος πλησίον του 90.  Υπάλληλοι που ανήκαν σε άλλο τμήμα βαθμολογήθηκαν από τον τμηματάρχη φύλαξης. Σε σωρεία υπαλλήλων κυριολεκτικά κατέρρευσε η απόδοσή τους με περισσότερους από 25 βαθμούς πτώση συγκριτικά με το 2016, (συμπτωματικά όλοι είναι μη αρεστοί). Υπήρξαν χαμηλές βαθμολογίες με ανεπαρκείς αιτιολογίες και πολλά άλλα για γέλια και για κλάματα. Τέλος υπάρχουν μη αρεστοί υπάλληλοι με βαθμολογία ελαφρώς μεγαλύτερη του 75, ώστε να μη θεμελιώνουν δικαίωμα ένστασης. Όλα μαζί συνθέτουν το παζλ της αναξιοκρατίας  και έχουν ως αποτέλεσμα το πισωγύρισμα σε αντιδημοκρατικές πρακτικές και αντιλήψεις».
Η Ένωση ζητά από τον Υπουργό να εξετάσει προσωπικά την υφιστάμενη  αδικία και να αποδοθεί  δικαιοσύνη.
 Πηγή: gnomip.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.