Έγγραφο των φυλακών Κορυδαλλού προκαλεί αντιδράσεις από γιατρούς του Νοσοκομείου Νίκαιας

Η Αριστερή Συσπείρωση Ιατρών Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πάρει θέση - Η αποκλειστική ανάθεση της περίθαλψης των κρατουμένων επιβαρύνεται αφόρητα το νοσοκομείο Νίκαιας αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Σημαντικές διευκρινίσεις για την πολυαναμενόμενη ένταξη του νοσοκομείου κρατουμένων του Σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού "Άγιος Παύλος" στο ΕΣΥ ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η παράταξη Αριστερή Συσπείρωση Ιατρών Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά (ΑΡΣΙ). Αφορμή για τις αιτούμενες διευκρινίσεις αποτελεί έγγραφο των φυλακών Κορυδαλλού προς τον διοικητή του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, που περιήλθε σε γνώση των γιατρών, και το οποίο δημοσιοποιούν, με αντικείμενο την "παραχώρηση θαλάμων νοσηλείας για τις ανάγκες των κρατουμένων", και μάλιστα "επειγόντως" όπως τονίζεται στο έγγραφο. 

Υπενθυμίζεται πως στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει παραχωρηθεί από τη Νευρολογική κλινική ένας θάλαμος κρατουμένων. 

Οι εκπρόσωποι των γιατρών της παράταξης ΑΡΣΙ θεωρούν πως η επίσημη αλληλογραφία μεταξύ του επικεφαλής της αστυνομικής φρουράς των φυλακών Κορυδαλλλού και της διοίκησης του Γενικού Κρατικού Νίκαιας αποκαλύπτει "την επίσημη ενημέρωση που έχουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης για το τι εννοούσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας όταν ανάγγειλε θριαμβευτικά την «ένταξη στο ΕΣΥ» του νοσοκομείου κρατουμένων «Άγιος Παύλος». 

"Σε επίσημό τους έγγραφο «διατάσσουν» (ούτε λίγο ούτε πολύ) τον διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας να εκτελέσει άμεσα «εργασίες» σε συγκεκριμένους θαλάμους του νοσοκομείου μας (305 και 306 στον Γ’ όροφο του κεντρικού κτιρίου) ώστε να γίνει «επειγόντως» η «παραχώρησή» τους" εξηγούν οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφορικά με το περιεχόμενο του επίμαχου εγγράφου. 

"Προφανέστατα δηλαδή οι αρμόδιοι της φρουράς έχουν επίσημα ενημερωθεί μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης για ειλλημμένη απόφαςη άμεσης «παραχώρησης» ολόκληρης πτέρυγας του νοσοκομείου Νίκαιας ώστε να μεταφερθεί εκεί το νοσοκομείο κρατουμένων ή τουλάχιστον ένα μέρος του" αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί της ΑΡΣΙ. 

"Άρα λοιπόν η περίφημη «ένταξη στο ΕΣΥ» (σύμφωνα πάντα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης) σημαίνει απλούστατα το κλείσιμο του σημερινού νοσοκομείου κρατουμένων «Άγιος Παύλος» και τη μεταφορά των δραστηριοτήτων του στο νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» το οποίο μετατρέπεται σε νοσοκομείο κρατουμένων" συμπεραίνουν οι γιατροί. 

Ερώτημα προς τους...γιατρούς της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας 

"Θα πάρετε δημοσίως θέση για το θέμα κ.κ. Ξανθέ και Πολάκη ή θα συνεχίσετε να κρύβεστε ;" ρωτά η ΑΡΣΙ, η οποία όπως γίνεται προφανές απο την ανακοίνωσή της, δεν έχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη στις δεσμεύσεις των επικεφαλής του υπουργείου Υγείας σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του πολυαναμενόμενου νοσοκομείου για τους κρατούμενους. 

Μάλιστα, σημειώνει με νόημα ότι "το νέο σύγχρονο νοσοκομείο κρατουμένων ενταγμένο στο ΕΣΥ είχε δήθεν υιοθετήσει από χρόνια ως προεκλογική δέσμευση του ο ΣΥΡΙΖΑ". 

Η εκτίμηση των γιατρών του νοσοκομείου είναι πως με αυτήν την παραχώρηση θαλάμων που ζητείται " επιβαρύνεται παραπέρα και αφόρητα το νοσοκομείο Νίκαιας παρά την κραυγαλέα υποχρηματοδότηση και υποστελέχωσή του αναθέτοντάς του μονομερώς, αποκλειστικά και αναγκαστικά όλο το έργο προσφοράς περίθαλψης στους κρατουμένους από το οποίο απαλλάσσει όλα τα άλλα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου".
Δείτε το έγγραφο



Πηγή: protothema gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.