Φυλακές Κορυδαλλού: 18 θάνατοι μέσα σε έξι μήνες

Τελευταία κρούσματα, η δολοφονία ενός 36χρονου Αλβανού, αλλά και ο θάνατος ενός 34χρονου ομοεθνούς του (αποδόθηκε αρχικά σε ναρκωτικά) που εμπλέκονται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στον φόνο, τον Οκτώβριο του 2017, του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού.


Δραματική είναι κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού με τις αλλεπάλληλες αιματηρές επιθέσεις και τους 18 θανάτους που έχουν σημειωθεί – από διάφορες αιτίες – το τελευταίο εξάμηνο.
Τελευταία κρούσματα, η δολοφονία ενός 36χρονου Αλβανού, αλλά και ο θάνατος ενός 34χρονου ομοεθνούς του (που αποδόθηκε αρχικά σε ναρκωτικά) οι οποίοι εμπλέκονται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στον φόνο, τον Οκτώβριο του 2017, του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού.
Ο Κορυδαλλός έχει μετατραπεί στη χειρότερη και πιο επικίνδυνη φυλακή της χώρας και εκατοντάδες κρατούμενοι επιζητούν να παραμένουν σε αυτήν για να εκμεταλλευθούν την κατάσταση της απόλυτης ασυδοσίας. Κυρίως στην Ε’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά και σε άλλα τμήματα της φυλακής δρουν ανεξέλεγκτα μέλη της αλβανικής μαφίας που έχουν πάρει τα σκήπτρα στον Κορυδαλλό μετά την αποφυλάκιση ή τον θάνατο πολλών ελλήνων βαρυποινιτών και τη σχετικά πιο διαλλακτική στάση αρκετών κρατούμενων αντιεξουσιαστών.
Όπως αποκαλύπτουν Τα Νέα Σαββατοκύριακο η ομάδα αυτή των αλβανών ποινικών που σκορπά τον τρόμο εντός κι εκτός φυλακής έχει εμπλακεί σε περισσότερες από 30 παράνομες ενέργειες εντός και εκτός Κορυδαλλού. Εκτός από τη δολοφονία του ποινικολόγου έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 5-6 «συμβόλαια θανάτου», σε αιματηρές επιθέσεις σε νυκτερινά κέντρα, στην απόπειρα δολοφονίας του νομικού Γιώργου Αντωνόπουλου, αλλά και σε επιθέσεις, εντός φυλακών, κατά του ποινικού Μανώλη Καραγιάννη (δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στο Παλαιό Φάληρο), του κατηγορούμενου για την υπόθεση «Noor 1» Ευθύμη Γιαννουσάκη. Επίσης συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του κρατούμενου «αντάρτη πόλης» Νίκου Μαζιώτη και προχώρησαν στην αιματηρή επίθεση στον κρατούμενο Γιάννη Σκαφτούρο κ.ο.κ. Ακόμη φαίνεται να σχεδιάζουν επιθέσεις κατά κρατούμενων επιχειρηματιών και μελών των οικογενειών τους, να έχουν θέσει υπό παρακολούθηση έναν συνεργάτη του δολοφονηθέντος Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Επίσης ανέφεραν σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι είχαν στόχο να σκοτώσουν, έξω από πρατήριο βενζίνης, έναν κατηγορούμενο για ληστείες κι εκβιάσεις, αλλά κι ότι σκόπευαν να προχωρήσουν σε αιματηρή απόδραση στη διάρκεια μεταγωγής τους σε νοσοκομείο, με συνεργούς τους που θα ήταν ντυμένοι αστυνομικοί. Ακόμη, εντός φυλακής έχουν σημειωθεί απαγωγές μικρής διάρκειας στις φυλακές, ξυλοδαρμοί, απειλές εναντίον σωφρονιστικών υπαλλήλων και των οικογενειών τους κ.λπ. Το συνδικαλιστικό σωματείο των σωφρονιστικών υπαλλήλων βρίσκεται σε ολομέτωπη σύγκρουση με τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης που τους αποδίδουν αδράνεια αλλά κι ενθάρρυνση της χαώδους κατάστασης στις φυλακές Κορυδαλλού.
Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού ήταν η κατάθεση που είχε δώσει προ μερικών μηνών ένας από τους αρχηγούς της αλβανικής μαφίας στη φυλακή σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου το 2014 . Ανάμεσα στα άλλα ανέφερε στο δικαστήριο ότι «το συμβόλαιο θανάτου πάει γύρω στα 100.000 ευρώ». Για να συμπληρώσει, σαν να λέει κάτι απολύτως φυσικό κι αυτονόητο, «ένα διάστημα δεν είχα Ιντερνετ στη φυλακή. Ομως προ ενός δύο μηνών έβαλα και Faceobook...». Ο ίδιος στην ίδια κατάθεση επικαλέστηκε ότι του ειπώθηκε στη φυλακή να σκοτώσει άλλους τρεις κρατουμένους αλλά κι ότι άλλοι ποινικοί σχεδίαζαν να τον δηλητηριάσουν με υδροκυάνιο.
Πηγή: tanea.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.