Νέα δικογραφία για τη μαφία των φυλακών - Απετράπη συμβόλαιο θανάτου 30.000 ευρώ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Συμπληρωματική ποινική δικογραφία σε βάρος του Αλβανού βαρυποινίτη με το ψευδώνυμο «Κλόντι» σχημάτισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο πλαίσιο έρευνας - παρακλάδι της υπηρεσίας για τη μαφία των Αλβανών βαρυποινιτών της 5ης πτέρυγας του Κορυδαλλού.
Η δικογραφία αφορά μεταξύ άλλων στις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, την παραχάραξη χαρτονομισμάτων, των όπλων καθώς και την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. 
Η νεότερη δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον εννέα άτομα, οκτώ Αλβανοί και ένας Έλληνας, από τους οποίους οι έξι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις είναι έγκλειστοι σε φυλακές. 
Από την άρση απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν ο «Κλόντι» και έγκλειστοι συνεργοί του, επίσης υπήκοοι Αλβανίας, προέκυψε ότι «τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης, επικοινωνώντας μεταξύ τους και με άλλα μέλη εκτός φυλακών, κατέβαλαν προσπάθεια και τελικά κατόρθωσαν να στρατολογήσουν άνδρα, υπηκόου Αλβανίας, προκειμένου, έναντι 30.000 ευρώ να αναλάβει την εκτέλεση αλλοδαπού, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα». 
Η σχεδιαζόμενη ανθρωποκτονία του αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν απετράπη λόγω της έγκαιρης επέμβασης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ άγνωστο παραμένει το κίνητρο της σχεδιαζόμενης δολοφονίας του. Το παρολίγον θύμα βρίσκεται εκτός της φυλακής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, «το σχέδιο προέβλεπε μάλιστα την μόνιμη αξιοποίηση του στρατολογηθέντος ατόμου και σε παρόμοιες μελλοντικές αναθέσεις εκτέλεσης "συμβολαίων" δολοφονιών». 
Μεταξύ άλλων διπαιστώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμπλέκονται σε μεταφορά ποσοτήτων ναρκωτικών προς πώληση σε νησί του Αιγαίου καθώς και άλλες περιοχές της επικράτειας, και στη συστηματική παραχάραξη χαρτονομισμάτων ονομαστικής αξίας των πέντε, δέκα, είκοσι και πενήντα ευρώ, με σκοπό αυτά να τεθούν σε κυκλοφορία.
Κατά τη διάρκεια ερευνών κατασχέθηκαν τα εξής: 
  • ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (5 κιλά και 230 γραμ. ινδικής κάνναβης και 30 περίπου γραμ. κοκαΐνης),
  • εντυπώματα και υδατογραφήματα για παραχάραξη χαρτονομισμάτων,
  • ζυγαριές ακριβείας,
  • 27.000 ευρώ, προερχόμενα από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης,
  • 13.255 ευρώ, εμφανώς πλαστά, ονομαστικής αξίας πενήντα, είκοσι, δέκα και πέντε ευρώ, καθώς και
  • 2 οχήματα.
Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ακόμα ότι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, συνεννοούνται, κατευθύνουν, παρέχουν οδηγίες και απειλούν ευθέως τα μέλη της οργάνωσης, ώστε σε περίπτωση σύλληψης τους να μην αποκαλύπτουν τίποτα αναφορικά με το ρόλο τους, υπό τον φόβο αντιποίνων εντός ή εκτός φυλακής.
Πηγή: kathimerini gr.
Online
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.