Απορρίπτουν την 7η άδεια στον Κουφοντίνα με «πρωτότυπο» σκεπτικό

Επικαλούμενοι αποσπάσματα παλαιότερων δηλώσεων του και δίνοντας μια διαφορετική ερμηνεία στον νόμο για τις άδειες οι δικαστές αρνήθηκαν τη χορήγηση της 7ης τακτικής άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Αναμένεται νέο αίτημα του έπειτα από δύο μήνες.
Σε ανακοίνωσή της η δικηγόρος του Δ. Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, σημειώνει μεταξύ άλλων πως οι δικαστές προχώρησαν σε μία «καινοφανή ερμηνεία» του σχετικού άρθρου 55 του Σωφρονιστικού Κώδικα και πως της απόφασης προηγήθηκε «μεθόδευση» από συγκεκριμένα πρόσωπα και μέσα ενημέρωσης.
Επίσης, προειδοποιεί ότι με τυχόν υιοθέτηση της λογικής της συγκεκριμένης απόφασης αποκλείονται παντελώς από την άδεια και από την υφ’ όρον απόλυση δεκάδες ή και εκατοντάδες που μέχρι σήμερα απολαμβάνουν κανονικά το δικαίωμα στην άδεια.
Ο ίδιος ο Δ. Κουφοντίνας σε δήλωσή του σημειώνει ότι ο εισαγγελέας δεν του έκανε καμιά ερώτηση και κάνει λόγο για «ειλημμένη απόφαση».
Δήλωση Δ. Κουφοντίνα:
«Ένας εισαγγελέας που άσκησε βέτο στη θετική απόφαση του Συμβουλίου της φυλακής για άδεια, χωρίς να μου κάνει καμία απολύτως ερώτηση.
Που κατέβασε απλώς ένα σκονάκι με παλιές δηλώσεις μου, αλιευμένες από το διαδίκτυο και έφυγε από την πίσω πόρτα δίχως να μου ανακοινώσει μια απόφαση που αδειάζει τους έξι διαφορετικούς εισαγγελείς - ανάμεσά τους και τρεις συναδέλφους του της εισαγγελίας του Βόλου και τον ίδιο τον προϊστάμενο της εισαγγελίας.
Και ένα Συμβούλιο πλημμελειοδικών που, αντίθετα, μου απηύθυναν άπειρες ερωτήσεις στο κλίμα των γνωστών τηλε-εισαγγελέων, αλλά μόνο και μόνο για να βρουν να πιαστούν από κάποια απάντησή μου για να δικαιολογήσουν μια ειλημμένη απόφαση.
Αυτός ήταν ο κοινός παρονομαστής εισαγγελέα – συμβουλίου. Σαν τον Ιταλό δικαστικό του μεσαίωνα Μπαρτόλους που έβγαζε πρώτα την απόφαση και έπειτα έψαχνε (ή ανακάλυπτε) κάποιο νόμο για να την στηρίξει. Η απόφαση που είχαν ήδη στα χέρια τους έλεγε όχι στην άδεια του Κουφοντίνα, έλεγε ναι στο καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους. Μια απόφαση που αναγνωρίζει τον πολιτικό κρατούμενο και αποκαλύπτει έτσι τον πολιτικό αντίπαλό του: Μια ταξική μεροληπτικά δικαιοσύνη, μια διατεταγμένη δικαιοσύνη. (Όσο και αν αυτή η απόφαση είναι στο κλίμα του ευρύτερου κοινωνικού εκφασισμού, της σκλήρυνσης του δικαίου και πλήττει τα δικαιώματα όλων των κρατουμένων.)
Και που στηρίχτηκαν; Σε παλιές δηλώσεις μου για την ανάγκη αντίστασης στην κρατική τρομοκρατία και για δικαιώματα που ήταν στην πραγματικότητα κατακτήσεις αγώνα. Αυτά τα λόγια όμως δεν είναι μόνο δικά μου. Τα λένε και τα κάνουν αλληλέγγυα πράξη πολλοί πολλοί ακόμα.
Γι αυτό ας τους το πούμε άλλη μια φορά για να το καταλάβουνε. Όσο υπάρχει κρατική τρομοκρατία, τόσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ξαναπιάνουν το κόκκινο νήμα των αγώνων που διαπερνά μια ιστορία αντίστασης αιώνων.
Κασσαβέτεια
27/2/19
Δημήτρης Κουφοντίνας»
Πηγή: www.efsyn.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.