Φυλακές Κορυδαλλού: Στο στόχαστρο της «μαφίας» ο Τσοβόλας

Ο δικηγόρος και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Τσοβόλας, είχε δεχθεί απειλές από την αλβανική μαφία που δρούσε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού και ξεσκεπάστηκε από την Aντιτρομοκρατική Yπηρεσία.
Η εγκληματική οργάνωση είχε στήσει το αρχηγείο της στις συγκεκριμένες φυλακές της χώρας και με ορμητήριο το κελί του εγκεφάλου της σπείρας, οργάνωνε και έλεγχε ένα τεράστιο δίκτυο εγκληματικότητας, εκτός φυλακών.
Συμβόλαια θανάτου, απειλές μαρτύρων, δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών, προστασία σε μαγαζιά και η λίστα παραβατικότητας είναι ατελείωτη.

Στο στόχαστρο ο Δημήτρης Τσοβόλας

Κορυφαίο σημείο το οποίο απασχολεί αυτή τη στιγμή την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, είναι ότι μεταξύ των ανθρώπων που απειλούσε η εγκληματική οργάνωση, είναι και οι γνωστός δικηγόρος με πολυετή και πολύκροτη πολιτική δράση και παρουσία, Δημήτρης Τσοβόλας.
Η μαφία που δρούσε μέσα από τον Κορυδαλλό, είχε πλησιάσει τον κ. Τσοβόλα εκμεταλλευόμενη την επαγγελματική του ιδιότητα, αυτή του δικηγόρου και του είχε ζητήσει να υπερασπιστεί «έναν κατηγορούμενο» ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ερευνάται και το ενδεχόμενο το κύκλωμα να είχε επικαλεστεί κάποιο χρηματικό ποσόν ως χρέος του Δημήτρη Τσοβόλα.
Μέθοδος, η οποία, σύμφωνα με όλα τα γνωστά στοιχεία, είχε χρησιμοποιήσει το ίδιο εγκληματικό δίκτυο για να προσεγγίσει τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, προσέγγιση η οποία κατέληξε στη δολοφονία του.
Το κύκλωμα, ξεσκεπάστηκε από την Aντιτρομοκρατική, η οποία άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης με την απόδραση των δύο Αλβανών τον περασμένο Γενάρη από τον Κορυδαλλό.
Όπως αποδείχθηκε, οι δύο κρατούμενοι απέδρασαν με την βοήθεια του κυκλώματος και βγήκαν έξω για να κάνουν συγκεκριμένες «δουλειές» του συνδικάτου του εγκλήματος.
Γι αυτό άρχισε να το ερευνά και στην πορεία διαπίστωσε ότι είχε να κάνει με ένα απόστημα, και με έναν Αλβανό αρχιμαφιόζο, που είχε μετατρέψει τον Κορυδαλλό σε αρχηγείο για να κάνει… δουλειές.

Τον εκβίαζαν ζητώντας 7.000 ευρώ

Πληροφορίες που μετέδωσε το Open TV, ανέφεραν ότι στις 7 Φεβρουαρίου η «Κόζα Νόστρα» επιχείρησε να αποσπάσει λεφτά κι εκβίασε γνωστό δικηγόρο, που έχει διατελέσει υπουργός προηγούμενων κυβερνήσεων.
Όπως αποκαλύφθηκε από δημοσιεύματα του Τύπου, επρόκειτο για τον Δημήτρη Τσοβόλα.
Με την ίδια παγίδα, του «…έχουμε έναν κατηγορούμενο που θέλουμε να αναλάβετε» πήγε μια γυναίκα κι ένας άντρας και στη συνέχεια τον εκβίασαν ζητώντας του 7.000 ευρώ. Δεν τα είχε και του πήραν με τη βία 500 ευρώ. Τον απείλησαν ότι ξαναρχόμαστε να πάρουμε αύριο άλλα 2.500€.
Τότε, η Aντιτρομοκρατική, που είχε μπει ήδη στην υπόθεση ερευνώντας το κύκλωμα, τους συνέλαβε, αλλά δεν μαθεύτηκε τίποτα καθώς ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος (13) ατόμων και συγκεκριμένα (5) ημεδαπών και (8) αλλοδαπών, οι οποίοι ενέχονται σε πληθώρα εγκληματικών ενεργειών.
Προηγήθηκε συστηματική αστυνομική έρευνα, από αρχές τρέχοντος έτους, κατά τη διάρκεια της οποίας διακριβώθηκε ότι τα ανωτέρω άτομα, δρώντας στο πλαίσιο αλλά και στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, ενέχονται σε αξιόποινες πράξεις, υπό τη διεύθυνση, καθοδήγηση και συντονισμό των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, έγκλειστων σε καταστήματα κράτησης.
Πιο αναλυτικά, εμπλέκονται:
Στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ημεδαπού, την 03-11-2014, έξω από την οικία του σε περιοχή της Αττικής.
Στην ανθρωποκτονία ημεδαπού δικηγόρου, την 12-10-2017, εντός του δικηγορικού του γραφείου, στην Αθήνα Αττικής.
Σε υπόθεση εκβίασης ημεδαπού δικηγόρου στην Αθήνα Αττικής, την 07 και 08-02-2019. Στη συγκεκριμένη υπόθεση ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης έδωσαν εντολές σε τρία μέλη της οργάνωσης εκτός φυλακών, να αποσπάσουν από το δικηγόρο 3.000 ευρώ, κατόπιν εκβίασης με απειλές για τη ζωή του. Οι δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.
Στην ανθρωποκτονία υπηκόου Αλβανίας στην Ε’ Πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, την 14-01-2019. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση προέκυψε ότι ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης τυγχάνουν ηθικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας, ενώ ως φυσικοί αυτουργοί έχουν κατηγορηθεί δύο άλλα μέλη της ίδιας οργάνωσης.
Σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, σε βάρος θαμώνων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Πειραιά (Μικρολίμανο), την 22-11-2014.
Και στην απόδραση από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού δύο υπηκόων Αλβανίας, την 01-01-2019.
Όπως προέκυψε, ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης γνώριζαν και κατόπιν εντολών τους σε μη έγκλειστα μέλη της οργάνωσης, διευκόλυναν, τις συνθήκες απόκρυψης των αλλοδαπών που απέδρασαν.
Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών:
Προέκυψε ότι ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, κατέβαλε προσπάθεια ώστε ο φερόμενος ως αιφνίδιος θάνατος έγκλειστου υπηκόου Αλβανίας, την 27-01-2019, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, να αποδοθεί σε δηλητηρίαση, για να καταστήσει κατηγορούμενο συγκεκριμένο ημεδαπό πρόσωπο, επίσης έγκλειστο, με τον οποίο φέρεται να έχουν αντιδικία,
διαπιστώθηκαν στοιχεία που συνιστούν προπαρασκευαστικές πράξεις σχεδιασμού και προεργασίας παράνομων δραστηριοτήτων (εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, προστασία σε καταστήματα και λοιπές επιχειρήσεις κ.λπ.), καθώς και λοιπές ενέργειες (διακίνηση χρηματικών κεφαλαίων μέσω ιδρυμάτων πληρωμών, ενοικίαση οικιών, αγορά οχημάτων, έκδοση αδειών ικανότητας οδήγησης), προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης,
ενώ διακριβώθηκε ότι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, συνεννοούνται, κατευθύνουν και παρέχουν οδηγίες σε μάρτυρες εν εξελίξει ποινικών υποθέσεων, κάποιοι εκ των οποίων τυγχάνουν και μέλη της οργάνωσης, ώστε να ανασκευάσουν – μεταβάλλουν τις μαρτυρίες τους.
Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, της εκβίασης από κοινού με σκοπό την προσπόριση, εκ μέρους των δραστών, στον εαυτό τους ή σε άλλον, παράνομου περιουσιακού οφέλους, με τη χρήση απειλών, ενωμένων με επικείμενο κίνδυνο σώματος ή ζωής, καθώς και της ηθικής αυτουργίας σε υπόθαλψη εγκληματία.

Γεροβασίλη: Έσπασε «ένας κύκλος εγκληματικής δράσης μέσα και έξω από τις φυλακές»

«Τη συστηματική, μεθοδική και σε βάθος έρευνα της αστυνομίας», η οποία «έφερε αποτελέσματα, σπάζοντας ένα κύκλο εγκληματικής δράσης μέσα και έξω από τις φυλακές» τονίζει σε δήλωση της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη
αναφερόμενη στην αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της «μαφίας των φυλακών» από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Υπενθυμίζεται ότι σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε βάρος 13 μελών εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε ανθρωποκτονίες, απόπειρες, εκβιάσεις, εμπορία ναρκωτικών, και σωρεία άλλων εγκληματικών ενεργειών, ενώ τα νήματα κινούσαν ηγετικά στελέχη μέσα από τις φυλακές.

Η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη

«Η συστηματική, μεθοδική και σε βάθος έρευνα της Αστυνομίας έφερε αποτελέσματα, σπάζοντας ένα κύκλο εγκληματικής δράσης, μέσα και έξω από τις φυλακές.
Εξιχνιάστηκαν ανθρωποκτονίες και εκβιασμοί, ενώ σημαντικό είναι ότι ο μεθοδικός χειρισμός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας απέτρεψε την τέλεση εγκλημάτων, των οποίων ο σχεδιασμός και η εκτέλεση βρισκόταν σε εξέλιξη.
Τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης κινούσαν τα νήματα του αίματος μέσα από τις φυλακές.
Το κουβάρι αυτής της δύσκολης υπόθεσης ξετυλίγεται με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των 13, που ενέχονται σε πληθώρα εγκληματικών ενεργειών, εντός και εκτός των φυλακών Κορυδαλλού.
Τα κομμάτια ενός δύσκολου παζλ συμπληρώνονται, οι εγκληματικές ενέργειες αποκαλύπτονται και οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στη Δικαιοσύνη».
Πηγή: ethnos.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ www.neaselida.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.