Εισαγγελική παρέμβαση για τις αποκαλύψεις Αραβαντινού περί ξυλοδαρμών στις φυλακές


Στις καταγγελίες του, ο Αντώνης Αραβαντινός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και με αφορμή τους διαλόγους που είδαν το φως της δημοσιότητας από μέλη της επονομαζόμενης «μαφίας» του Κορυδαλλού, τόνισε ότι οι δεσμοφύλακες ξυλοκοπούνται καθημερινά στις φυλακές και κρατούμενοι είναι υποταγμένοι στη βούληση των ισχυρών.


Οι δηλώσεις του υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, σωφρονιστικού υπαλλήλου Αντώνη Αραβαντινού, σε τηλεοπτική εκπομπή, για απειλές που δέχονται από κρατουμένους τόσο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι όσο και οι οικογένειές τους, προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Η Ξένη Δημητρίου, με παραγγελία της προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, ζητά να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και εάν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Στις καταγγελίες του, ο Αντώνης Αραβαντινός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και με αφορμή τους διαλόγους που είδαν το φως της δημοσιότητας από μέλη της επονομαζόμενης «μαφίας» του Κορυδαλλού, τόνισε ότι οι δεσμοφύλακες ξυλοκοπούνται καθημερινά στις φυλακές και κρατούμενοι είναι υποταγμένοι στη βούληση των ισχυρών. «Δεν υπάρχει έλεγχος πουθενά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε μάλιστα ότι, προκειμένου να μην μιλάνε και να μην ελέγχουν, τέσσερις αρχιφύλακες των φυλακών Δομοκού, Χανίων, Κορυδαλλού αλλά και ο ίδιος, έχουν λάβει απειλητικά σημειώματα με λουλούδια και γλυκά σπίτι τους. Προσέθεσε, δε, ότι έναν αρχιφύλακα τον απείλησαν ότι την επόμενη φορά θα βιάσουν τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια του, μέσα στο σπίτι του.

Τέλος, ο κ. Αραβαντινός ανέφερε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ενημερωθεί για όσα συνέβαιναν, ωστόσο επέλεξε να μην τα πιστέψει.

Πηγή: protothema gr.
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.