Ποίος δουλεύει ποίον με τις φυλακές;




Αναμφίβολα ήταν μια επιτυχία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας η εξάρθρωση κυκλώματος Αλβανών και Ελλήνων ποινικών κρατουμένων που δρούσαν με τους κανόνες της μαφίας συνεργαζόμενοι με κρατούμενους εμπλεκομένους σε τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά και με άτομα έξω από τις φυλακές.

Είναι μεγάλος ο κατάλογος των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους εντός και εντός των φυλακών Κορυδαλλού, από τα μέλη της συγκεκριμένης μαφίας, που δρούσε ανενόχλητα έως τώρα.

Δεν πρέπει να ξεχνιέται η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του, η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, η δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου- κατηγορούμενου στην ανθρωποκτονία του Ζαφειρόπουλου που έγινε μέσα στις φυλακές, τον ύποπτο θάνατο Αλβανού κρατούμενου που βρέθηκε νεκρός μέσα στις φυλακές, κ.λπ.

Πράγματι, μεγάλη η επιτυχία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, αλλά γεννιούνται όμως πολλά ερωτηματικά για το πώς ανδρώθηκε η μαφία μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πάντως, σύντομα τα μέλη της συμμορίας αυτής θα ανακτήσουν τις δυνάμεις τους, θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας έχοντας και την εμπειρία τις τελευταίας περιπέτειας τους και θα συνεχίσουν. Και όχι μόνο αυτό. Στο μεσοδιάστημα, μπορεί να αναπτυχθεί και άλλη ομάδα-συμμορία, που είτε θα δρα αυτοδύναμα είτε συνεργαζόμενα με την υπάρχουσα.

Να, δηλαδή. Οι ομάδες της μαφίας που θα δημιουργηθούν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, θα είναι κάτι σαν τους μπαλαντέρ βουλευτές, οι οποίοι εξελέγησαν στην Βουλή κάτω από τα χρώματα ενός κόμματος, αλλά στην διαδρομή δηλώνουν εγγράφως ότι θα υποστηρίξουν τις πρωτοβουλίες άλλου κόμματος!

Έτσι, τα μέλη της μίας μαφίας θα συνεργάζονται με τα μέλη της άλλης αφού διαχωρίσουν τις περιοχές ελέγχου της κάθε μίας. Ένα μέλος της μιας ομάδας θα μπορεί να κάνει μεταγραφεί στην άλλη και ο καιρός μέσα στην φυλακή θα περνάει χωρίς καμία μονοτονία, αλλά με ενδιαφέρον, δράση και περιπέτεια.

Η συγκρότηση της συμμορίας-μαφίας των ποινικών κρατουμένων με εμπλεκόμενους στην τρομοκρατία που δρούσε μέσα και έξω από τις φυλακές, δεν έγινε από τερατογέννηση, δεν έγινε από συμπτώσεις, δεν έγινε ευκαιριακά, δεν έγινε κάτω από συγκυρίες απουσίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων, δεν έγινε από την μία μέρα στην άλλη. Απαιτήθηκε χρόνος, μέθοδος, ταχτική, προγραμματισμός, τεχνολογία, χρήμα, εσωτερική και εξωτερική βοήθεια και πληροφόρηση, κ.ά.



Αντίθετα, η μαφία στις φυλακές Κορυδαλλού συγκροτήθηκε:

  • Με την απειρία, άγνοια, μη σωστή πληροφόρηση, αλλά και με λόγια εφησυχασμού των αρμοδίων που έχουν την πολιτική ευθύνη των φυλακών, προς την κορυφή της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης. Κορυφή, η οποία όπως και στο πρόσφατο παρελθόν δέχεται και τον παραμερισμό της από άλλους πολιτικούς παράγοντες του ίδιου υπουργείου, μεγαλύτερους ηλικιακά και εμπειρικά, οι οποίοι έχουν άμεση διασύνδεση με το Μαξίμου. Η ενασχόληση και η θετική επίλυση των τρεχόντων και καθημερινών ζητημάτων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν δικαιολογεί με κανένα τρόπο την ανάθεση των μεγάλων και ζωτικών ζητημάτων, όπως είναι το φλέγον θέμα των φυλακών, σε άλλα υφιστάμενα πολιτικά πρόσωπα, χωρίς την συνεχή επίβλεψη και παρακολούθηση. Με άλλα λόγια δεν επιδέχεται, με κανένα τρόπο, εφησυχασμό το θέμα των φυλακών, αλλά και η έξαρση της βίας μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα πρέπει, φυσιολογικά, να προβληματίζει και να ψυλλιάζει ότι κάτι δεν πάει καλά, κάτι τρέχει….

  • Με την ανοχή, την αδιαφορία –τουλάχιστον-, των αρμοδίων πολιτικών προσώπων του υπουργείου Δικαιοσύνης που έχουν στην αρμοδιότητά τους τον έλεγχο και την ευθύνη των φυλακών, αλλά και με την εκδηλούμενη ποικιλοτρόπως και ανελλιπώς εμπάθεια προς το σύνολο των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

  • Με επικέντρωση σε έργα και εκδηλώσεις βιτρίνας μέσα στις φυλακές (καλή είναι η λειτουργία σχολείων, καλές είναι οι εκδηλώσεις για συνεύρεση κρατουμένων με τα παιδιά τους, καλή είναι η κατασκευή φούρνων στις φυλακές), χωρίς να υπάρχει όμως η αναγκαία και στοιχειώδη υποδομή και χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η ασφάλεια των φυλακών (μέσα και έξω), η πλήρωση των κενών θέσεων των σωφρονιστικών υπαλλήλων, η εκπαίδευση των σωφρονιστικών υπαλλήλων, η επαναφορά της αναγκαιότητας του μέτρου των φυλακών υψίστης ασφαλείας (που καταργήθηκε με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνη Νικόλαο Παρασκευόπουλο).

  • Με επιθέσεις και άνευ λόγου πειθαρχικές έρευνες και διώξεις (και προς εκφοβισμό) των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να συνομιλούν με το υπουργείο Δικαιοσύνης, μέσω ανακοινώσεων και δελτίων Τύπου των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.
Δεν πρέπει να λησμονείται ότι οι φυλακές και ειδικά αυτή του Κορυδαλλού έχει «φάει» υπουργούς Δικαιοσύνης και άλλους τους έχει στραπατσάρει εφόρου ζωής.

Και φυσικά το κλασσικό. Σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες το αρμόδιο πολιτικό πρόσωπο για τις φυλακές μετά την αποκάλυψη ύπαρξης κυκλώματος μαφίας στις φυλακές, θα είχε παραιτηθεί, χωρίς να του ζητηθεί από τον πολιτικό προϊστάμενο του.

Στην Ελλάδα όμως συμβαίνει το αντίθετο. Θα πάρει τα εύσχημά του επειδή συνέβαλε τάχα στην εξιχνίαση του κυκλώματος της μαφίας, χωρίς ποτέ να ερωτηθεί πώς μπόρεσε και συστάθηκε και έδρασε μέσα στις φυλακές αυτή η μαφία.

Α ρε Ελλάδα. Ο κάθε ευκαιριακός τσαρλατάνος ασελγεί πάνω σου, αυτοδοξάζεται, παρασημοφορείται και τραβά προς την δόξα….

Πηγή: Αναδημοσίευση www.dikastiko.gr / Τάκης Τσιμπούκης
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.