«Οι κρατούμενοι πουλάνε ο ένας στον άλλο τις σουίτες της φυλακής»

Για τρομοκρατία στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους κάνει λόγο ο Αντώνης Αραβαντινός


Για κυκλώματα στις φυλακές και για ανθρώπους που παίρνουν χρήματα με τη βία ή ανακυκλώνουν το χρήμα και «από το πουθενά βγαίνουν ντεμέκ μάγκες, τιμητές, ταξικοί αγωνιστές» έκανε λόγο ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Αντώνης Αραβαντινός, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

O Αντώνης Αραβαντινός παραδέχθηκε πως υπάρχουν «βρώμικοι» σωφρονιστικοί, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι έχει πάει ως μάρτυρας κατηγορίας σε 23 τέτοιες περιπτώσεις και έχει ψηφίσει 30 απολύσεις επίορκων σωφρονιστικών. Ωστόσο, επεσήμανε πως την ίδια στιγμή «η απειθαρχία, η διόγκωση παραβατικής συμπεριφοράς των κρατουμένων, έχει δημιουργήσει μία τρομοκρατία στους υπαλλήλους που ακόμη και οι εύορκοι δια παραλείψεως φοβούνται».

Όπως εξήγησε, «οι κρατούμενοι, αυτοί που ελέγχουν δηλαδή τις φυλακές, έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο για να παραοικονομούν. Αν κάνουμε στάση και γίνει φασαρία, θα σφίξουν τα πράγματα και θα χάσουμε τα οφέλη μας, θα χάσουμε το εμπόριο ναρκωτικών, το εμπόριο των τηλεκαρτών, το εμπόριο των κελιών – παλιά οι “σουίτες” ήταν θέμα που απασχολούσε πολύ τις φυλακές και εσάς τους δημοσιογράφους. Επί της ουσίας είχατε άδικο τότε, δεν υπήρχαν σουίτες. Σήμερα έχουμε σουίτες, τις οποίες τις πουλάει ο ένας στον άλλο φεύγοντας. Υπάρχει αδυναμία συντήρησης των φυλακών από τον κρατικό προϋπολογισμό και ο κρατούμενος ζητάει, το βάφει μόνος του, φέρνει πλακάκια μόνος του μέσα, φέρνει ξύλα μόνος του μέσα, πιάνει κρεβάτι έτσι, πιάνει κρεβάτι αλλιώς, και σου λέει μετά εγώ έχω κάνει ένα έξοδο γι’ αυτό το κελί».

«Οι κρατούμενοι, αφού πήραν τον έλεγχο της φυλακής, υποστηρίζουν τα μεροκάματά τους. Γιατί άμα σφίξει η φυλακή με στάσεις και με φασαρίες, η υπηρεσία θα πάρει θέσεις, οπότε τι θα κάνει, θα περιοριστούν τα κέρδη μας», σχολίασε.

Ακούστε την συνέντευξη του κ. Αραβαντινού στον παρακάτω σύνδεσμο: 

http://media.real.gr/filesystem/Multimedia/mp3/628840_737e9d8079-bcafe6b3b1b42413_id27514.mp3

Πηγή: www.newsbeast.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.