Στη φυλακή επιστρέφει ο ισοβίτης Δημ. ΝαστούληςΑνακλήθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας η αποφυλάκιση του ισοβίτη Δημήτρη Ναστούλη, ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2018 βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό. 
Ο ισοβίτης συνελήφθη από αστυνομικούς στο σπίτι του. Αφορμή για την σύλληψή του ήταν η ποινική δίωξη που ασκήθηκε πριν από λίγες ημέρες σε βάρος του, αλλά και σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου και ακόμα 15 εμπλεκομένων (γιατρών και υπαλλήλων ΚΕΠΑ) για τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά. 
Το πόρισμα της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και το πιστοποιητικό αποφυλάκισης του συγκεκριμένου κρατούμενου ήταν πλαστό, καθώς φέρεται να χρησιμοποίησε απόφαση του ΚΕΠΑ άλλης ασθενούς, για να επιτύχει την αποφυλάκισή του. 
Η Εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε στον εισαγγελέα Λαμίας τα στοιχεία της δικογραφίας που αφορούν στον Ναστούλη, με αποτέλεσμα το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας να διατάξει τον εγκλεισμό του στη φυλακή. 
Η ανάκληση της αποφυλάκισης του κρατουμένου γίνεται βάσει της νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε το περασμένο φθινόπωρο, σύμφωνα με την οποία, ακόμα κι αν έχει παρέλθει η προθεσμία για την ανάκληση ενός βουλεύματος, αυτό μπορεί να γίνει εάν έχουν προκύψει νέα στοιχεία.
Η συνήγορος του κρατουμένου σε δήλωσή της αναφέρει ότι το πρόβλημα υγείας του Ναστούλη είναι υπαρκτό και πως και θα αποδειχθεί με την πραγματογνωμοσύνη που θα υποβληθεί, ενώ προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει κατά του βουλεύματος. 
«Χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε την ανάκληση του βουλεύματος που ανακάλεσε την αποφυλάκιση του εντολέα μου. Η ανάκληση οφείλεται σε νομοθετική παρέμβαση που έγινε πρόσφατα ακριβώς, πιστεύουμε, για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο εντολέας μου δεν ήταν ποτέ ελεύθερος. Αντιθέτως βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό εκτίοντας με αυτό τον τρόπο το υπόλοιπο της ποινής του χωρίς όλο αυτό το διάστημα να έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές και το γεγονός ότι έχει αποκτήσει μια όμορφη οικογένεια καθιστά μονόδρομο να βρούμε μία νομική λύση. Το πρόβλημα υγείας είναι υπαρκτό και αποδεδειγμένο. Θα ζητήσουμε με νέα στοιχεία, με ιατρική πραγματογνωμοσύνη, την ανάκληση αυτού του βουλεύματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Βάσω Πανταζή. 
Πηγή:naytemporiki.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.