Το υπ. Δικαιοσύνης γνώριζε εδώ και ημέρες για το πάρτι των κρατουμένων - Υπεράνω όλων η αλήθεια



«Η πολιτική που επέλεξε η ηγεσία του υπ. Δικαιοσύνης σχετικά με τη λειτουργία των φυλακών αφήνει να ευδοκιμούν τέτοιες συνθήκες» επισήμανε με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» ο εκπρόσωπος τύπου της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους υπάρχουν βίντεο με κρατούμενους να ζουν σε κελιά-σουίτες.
Ο κ. Αραβαντινός κατηγόρησε, ακόμα, την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι «μας είπαν παράκεντρα, μας είπαν ότι προβαίνουμε σε fake news, κοντολογίς μας αντιμετώπισαν σαν σκουπίδια κάτω από το χαλί» και εξέφρασε την έκπληξή του για την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης που διατυπώνει άγνοια για τα βίντεο «εμείς θα αποκαλύψουμε το ψέμα γιατί το γνώριζαν εδώ και 15 ημέρες σε σύσκεψη στις 19 Μαρτίου υπό τον γενικό επιθεωρητή των φυλακών».
Επίσης, ο εκπρόσωπος τύπου της ομοσπονδίας αναφέρθηκε και σε άλλους δυο λόγους - πριν τον προαναφερόμενο - για τους οποίους υπάρχουν βίντεο με κρατούμενους να ζουν σε κελιά-σουίτες με δορυφορικές τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές, λέγοντας ότι «ο ένας έχει να κάνει με τους κατά καιρούς επίορκους σωφρονιστικούς υπαλλήλους τους οποίους εμείς διαχωρίσει από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας και τους αποκαλούμε συνυπηρετούντες»
Ο δεύτερος «έχει να κάνει με ένα κλίμα βίας από ισχυρούς κρατουμένους που έχει ως αποτέλεσμα να επικρατεί ο φόβος και το τελευταίο διάστημα και στο προσωπικό που ξυλοκοπείται, μαστιγώνεται, λοιδορείται και είναι τρομαγμένο και εγκαταλελειμμένο από την πολιτική ηγεσία».

Υπεράνω όλων η αλήθεια...

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων κ. Σ. Καρακίτσιος, ο οποίος σε απάντηση του Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης ότι "υπεράνω του νόμου δεν είναι ούτε οι κρατούμενοι, ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι" σχολίασε:
"Βεβαίως και υπεράνω του Νόμου δεν είναι κανείς, ούτε βέβαια τα μεγαλοστελέχη και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Υπεράνω της αλήθειας όμως, δεν είναι κανένας". 

Πηγή: www.kathimerini.gr και www.antennanews.gr 
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.