Συμπλοκές Αλβανών και Αφγανών στις φυλακές νέων Βόλου

Έκρυθμη η κατάσταση στις φυλακές Βόλου χθες το απόγευμα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεπλάκησαν μεγάλες ομάδες κρατουμένων διαφορετικών εθνοτήτων.
Η αιτία της συμπλοκής είναι άγνωστη, ωστόσο το φαινόμενο των συμπλοκών μεταξύ κρατούμενων είναι καθημερινό πλέον, σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα, όπου οι κρατούμενοι είναι υπερδιπλάσιοι από τις θέσεις χωρητικότητας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συμπλοκές άρχισαν γύρω στις 6 το απόγευμα, μεταξύ Αλβανών και Αφγανών, σε ομάδες των 10-15 ατόμων. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προσπάθησαν να τους ηρεμήσουν, χωρίς ωστόσο να το επιτύχουν, με αποτέλεσμα η συμπλοκή να πάρει έκταση και να κληθούν προς ενίσχυση αστυνομικές δυνάμεις, που κυριολεκτικά κύκλωσαν εξωτερικά το σωφρονιστικό κατάστημα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, καθώς η φυλακή βρίσκεται εντός του αστικού ιστού και δίπλα σε σχολεία, ακούγονταν κραυγές και φωνές από το εσωτερικό του σωφρονιστικού καταστήματος.
Στη συμπλοκή χρησιμοποιήθηκαν και σίδερα, που αποκόλλησαν οι κρατούμενοι, αλλά δεν σημειώθηκαν σοβαροί τραυματισμοί.
Σημειώνεται ότι οι 110 κρατούμενοι 19-22 χρόνων σήμερα στη φυλακή νέων Βόλου προέρχονται από 24 διαφορετικές εθνικότητες.
Η κατάσταση εκτονώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ, χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ στο εσωτερικό της φυλακής και οι κρατούμενοι επέστρεψαν στα κελιά τους.
Πηγή: e-thessalia.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.