Αποκάλυψη: Δίωξη για τη «μαφία του Κορυδαλλού» και σε άραβα δουλέμπορο!

Νέα εξέλιξη στη έρευνα του Εφέτη Ανακριτή – Ψάχνουν «συμβόλαια θανάτου» ανάμεσα σε διακινητές λαθρομεταναστών.


Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ

Ένας 36χρονος δουλέμπορος από την Μέση Ανατολή κατηγορείται πλέον ότι είχε ηγετικό ρόλο στην «μαφία των φυλακών» !
Πρόκειται για μια νέα εξέλιξη στην έρευνα του ειδικού Εφέτη Ανακριτή κ. Ευτύχιου Νικόπουλου και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που επιχειρούν να εξαρθρώσουν τα κυκλώματα του σωφρονιστικού καταστήματος του Κορυδαλλού που προχωρούν σε αλλεπάλληλες επιθέσεις και οργανώνουν «συμβόλαια θανάτου». Κεντρικό ρόλο στη «μαφία του Κορυδαλλού» δεν είχαν –όπως πιστευόταν μέχρι τώρα- μόνο 2-3 Αλβανοί μεγαλοποινικοί οι οποίοι είχαν συνδεθεί με τη δολοφονία, τον Οκτώβριο του 2017, του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κι άλλες εγκληματικές ενέργειες. Με στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη να αναφέρουν ότι η δράση των συμμοριών των φυλακών είναι πιο σύνθετη από ό,τι πιστευόταν αρχικά και τα κίνητρα πολλαπλά.
Στο στόχαστρο των αστυνομικών και δικαστικών αρχών είναι πλέον ο 36χρονος, αραβικής καταγωγής, που είχε συλληφθεί το 2017 για μεταφορά μεταναστών από την Αθήνα προς βαλκανικές χώρες, τους οποίους προμήθευε με πλαστά πιστοποιητικά. Ο 36χρονος είχε καταδικασθεί σε 13 χρόνια κάθειρξη και κρατείτο στην Ε’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού έχοντας -σύμφωνα με την δικαστική έρευνα – συνεχή επαφή με την ομάδα των Αλβανών μεγαλοποινικών, ορισμένους από τους οποίους μάλιστα φαίνεται ότι καθοδηγούσε.
Ο 36χρονος που έχει κληθεί να απολογηθεί την Πέμπτη, εμφανίζεται σε μαγνητοφωνημένες συνομιλίες να μιλά με έναν εκ των δύο δραστών της δολοφονίας, στις 14 Ιανουαρίου 2019 του 36χρονου Αλμπερ Μπάκο και να τον επιπλήττει «γιατί προχώρησε στην συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια στους διαδρόμους των φυλακών κι έτσι κατέγραψαν οι κάμερες το συμβάν». Σε αντίστοιχες διαμαρτυρίες είχε προχωρήσει και ο Αλβανός ποινικός που θεωρείται ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου. Όμως παραμένει άγνωστο γιατί επεδίωκε την δολοφονία Μπάκο και ο άραβας διακινητής λαθρομεταναστών. Ακόμη ο 36χρονος φέρεται να συνυπέγραφε μικρό σημείωμα, σε «δώρο» -με την μορφή απειλής- που είχαν στείλει οι κρατούμενοι στο σπίτι σωφρονιστικού υπαλλήλου.
Η έρευνα εστιάζεται πλέον, αν ο 36χρονος μπορεί να σχετίζεται με τις συνεννοήσεις που είχαν προχωρήσει τα μέλη της «μαφίας του Κορυδαλλού» για να εκτελεστούν «συμβόλαια θανάτου» εκτός φυλακών. Με άγνωστους, μέχρι στιγμής, στόχους. Πρόκειται για το τμήμα της δικογραφίας που είχε αναδειχθεί μετά την απόδραση δύο Αλβανών ποινικών στις αρχές του χρόνου αλλά και την αιματηρή επίθεση που σχεδιαζόταν σε βάρος του δικηγόρου Αθηνών και πρώην υπουργού κ. Δημήτρη Τσοβόλα
Μάλιστα οι αστυνομικοί ερευνούν ενδελεχώς ποιος ήταν ο άγνωστος Πακιστανός που όπως προέκυπτε από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες ήταν στόχος συμβολαίου θανάτου που είχε κλείσει η «μαφία του Κορυδαλλού» με αντίτιμο 30.000 ευρω. Μάλιστα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ είχαν ερευνήσει το ενδεχόμενο με βάση την εθνικότητα του αγνώστου θύματος αλλά και την μεγάλη «αμοιβή» που δινόταν να πρόκειται για εμπλεκόμενο σε διακίνηση λαθρομεταναστών που φαίνεται να είχε έλθει σε σύγκρουση με άλλους δουλεμπόρους. Ακόμη είχε ερευνηθεί το ενδεχόμενο να πρόκειται και για αλλοδαπό που μπορεί να έχει υποβοηθήσεις τις ελληνικές αρχές σε διάφορες αστυνομικές έρευνες.
Πηγή: tovima gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.