Επέμβαση της Αστυνομίας στις Φυλακές Χανίων - Έληξε η στάση των κρατουμένων


Έληξε η «εξέγερση» 60 κρατουμένων στο Κλειστό Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων μετά από επέμβαση που πραγματοποίησαν ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ στις 12 χθες το βράδυ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Στρατηγός Κωσταντίνος Λαγουδάκης, η επιχείρηση αφορούσε στο να επέλθει η τάξη μετά τη στάση στην οποία προχώρησαν εξήντα κρατούμενοι ακτίνας πτέρυγας των φυλακών.

 Η στάση των κρατουμένων οργανώθηκε χθες το βράδυ με τους κρατούμενους να αρνούνται να περάσουν στα κελιά τους και αργά το βράδυ να σημειώνονται φθορές στους χώρους της ακτίνας πτέρυγας. 

Μετά από ολονύκτιες προσπάθειες των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων η κατάσταση ηρέμησε γεγονός που διήρκεσε μέχρι σήμερα Κυριακή νωρίς το μεσημέρι οπότε και οι ίδιοι κρατούμενοι εκ νέου προχώρησαν σε στάση κατά την οποία υπήρξαν και πάλι φθορές στους χώρους.

Το απόγευμα ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας μετέβη στο Κατάστημα Κράτησης σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να πεισθούν οι κρατούμενοι να επικρατήσει ηρεμία. 
Αιτήματα των κρατουμένων για τα οποία ζητούσαν να δοθεί άμεσα λύση αλλά και η επιμονή τους να μην εισέλθουν στα κελιά τους, οδήγησαν στην απόφαση μετά από σύσκεψη των αρμοδίων για επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Πηγή: iefimerida.gr 

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.