Ερευνούν τη σχέση μεγαλοδικηγόρου με τη Μαφία των Φυλακών





Σοκ έχει προκαλέσει εδώ και δύο εικοσιτετράωρα στον νομικό κόσμο της χώρας η πληροφορία που διακινείται με ένταση, χωρίς να διαψεύδεται, πως η Δικαιοσύνη διερευνά τις σχέσεις ενός «Κοσμήτορα» της ελληνικής δικηγορίας με τη Μαφία των Φυλακών και την ομάδα του Κλοντιάν Λεκοτσάι.

Η εν λόγω εμπλοκή σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου. Σύμφωνα με αυτήν την πληροφορία, ο ειδικός εφέτης ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο διερευνά τη διαμεσολαβητική σχέση του πασίγνωστου ποινικολόγου με το εγχείρημα της Μαφίας των Φυλακών να αποσπάσει χρηματικό ποσό από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.
Καταλυτικό ρόλο πρέπει να έχει διαδραματίσει η κατάθεση του προφυλακισθέντος δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου (για την ίδια υπόθεση), ενώ ακούγεται πως σημαντικό ρόλο έπαιξε και η κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου που γνώριζε εκ του σύνεγγυς πρόσωπα και πράγματα στον Κορυδαλλό.
Η δικηγορική πιάτσα έχει κατακλυστεί μάλιστα τις τελευταίες δύο ημέρες από την επιπλέον πληροφορία πως ο ειδικός εφέτης ανακριτής έχει ασκήσει ενδεχομένως, όπως αναφέρουν, δίωξη κατά του γνωστού ποινικολόγου καθώς ακόμη και εναντίον ενός άλλου, επίσης γνωστού, δικηγόρου, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί αυτή η είδηση από επίσημα χείλη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως «στην καλύτερη περίπτωση ο γνωστός ποινικολόγος θα κληθεί να καταθέσει ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτος».  
Αν και εφόσον επιβεβαιωθούν επίσημα οι διακινούμενες πληροφορίες, τότε θα πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων που θα φέρει τα πάνω-κάτω στον νομικό κόσμο της χώρας.
Ήδη η δυσώδης υπόθεση της Μαφίας των Φυλακών και της ομάδας Αλβανών καταδίκων στον Κορυδαλλό έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες και εμπλοκές προσώπων που περιγράφουν ένα ευρύτατο κύκλωμα με εξαιρετικά βίαια χαρακτηριστικά, το οποίο έχει εισχωρήσει βαθιά στον ελληνικό υπόκοσμο, λειτουργώντας ως ρυθμιστής των εξελίξεων στον σκοτεινό κόσμο του εγκλήματος.
Με την υπόθεση αυτή συνδέονται άμεσα η δολοφονία Ζαφειρόπουλου, ο φάκελος Φλώρου - Energa, η δολοφονία του καταδίκου Μπάκο στις φυλακές, ενώ επιχειρείται και η διασύνδεση της δολοφονίας Λαγούδη με το κύκλωμα της Μαφίας των Φυλακών.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τον προφυλακισθέντα δικηγόρο Αντωνόπουλο θα υπερασπιστεί γνωστό δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, του οποίου προΐσταται ο λαλίστατος ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Ο δικηγόρος Αντωνόπουλος στην καριέρα του είχε αναλάβει πολύ σημαντικές υποθέσεις, ενώ εκπροσωπούσε ισχυρότατες (δύο για την ακρίβεια) επιχειρηματικές - εφοπλιστικές οικογένειες. Παράλληλα, διετέλεσε επί μακρόν και πρώτος νομικός σύμβουλος γνωστής συστημικής τράπεζας. Πρόκειται, δηλαδή, για αυθεντικό «γρανάζι του συστήματος», όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένοι κύκλοι, οι οποίοι γνωρίζουν άριστα τις εσωτερικές διασυνδέσεις της ελληνικής crème de la crème. 
Πηγή: zoygla gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.