Φυλακές Κορυδαλλού – Απείλησαν με μαχαίρι εξεταστή του υπουργείου Παιδείας




Πρωτοφανές περιστατικό στην διάρκεια εξέτασης ομάδας κρατουμένων για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Πρωτοφανές περιστατικό με απειλή επίθεσης με μαχαίρι από κρατούμενο σε βάρος εξεταστή του υπουργείου Παιδείας σημειώθηκε προ τριών ημερών στις φυλακές Κορυδαλλού! Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα της πλήρους ασυδοσίας και ανομίας στις φυλακές της χώρας όπως προέκυψε και από τις δεκάδες αιματηρές επιθέσεις των τελευταίων μηνών, τις αποδράσεις αλλά και την σύρραξη προ τριών ημερών.
Το περιστατικό με τους εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας συνέβη στη διάρκεια των εξετάσεων μιας ομάδας περίπου 5-6 κρατουμένων που επιδιώκουν εισαγωγή σε ΑΕΙ της χώρας. Η απειλή με μαχαίρι υπήρξε όταν ένας εκ των καθηγητών διαπίστωσε ότι ορισμένοι από τους εξεταζόμενους αντέγραφαν με απροκάλυπτο τρόπο και κάποιοι με την χρήση κινητών. Ο εξεταστής ζήτησε από τον νεαρό κρατούμενο (σ.σ είχε κατηγορηθεί προ μερικών ετών για ανθρωποκτονία στην Αττική που συνοδεύθηκε με δεύτερη εκδικητική εγκληματική ενέργεια) να σβήσει το κινητό, εκείνος φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να απείλησε τον έντρομο εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας ότι «θα του κόψει τον λαιμό»!
Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση των εν λόγω υπαλλήλων με κύριο ερώτημα προς τους υπευθύνους των φυλακών «γιατί δεν υπήρξε έλεγχος και επιτράπηκε να έλθουν ορισμένοι εξεταζόμενοι κρατούμενοι με κινητά και μαχαίρια». Επιπλέον διευκρίνισαν ότι δεν θα συνεχίσουν να δίνουν το παρών στις εξετάσεις εντός Κορυδαλλού.
Το εντυπωσιακό είναι ότι παρατύπως οι επιτηρητές του Υπουργείου Παιδείας υποκαταστάθηκαν την επόμενη ημέρα -ύστερα από άνωθεν εντολές- από υπάλληλο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που διεκπεραίωσε τις σχετικές εξετάσεις . Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό έγινε για να μην δοθεί εικόνα αποτυχίας του εκπαιδευτικού προγράμματος και της διαδικασίας εξετάσεων των κρατουμένων. Κι αυτό παρότι υπήρχαν αναφορές ότι και με την παρουσία του υπαλλήλου του Υπουργείου Δικαιοσύνης παρουσιάσθηκαν πάλι κάποιοι κρατούμενοι με κινητά που συνέχισαν την αντιγραφή . Σε μια πλήρη δηλαδή αλλοίωση των εξετάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ ως προς αυτή τη πλευρά των υπό εξέταση εγκλείστων.

Κελιά ανομίας

Όλα αυτά έρχονται μετά την εκτεταμένη σύρραξη –προ τριημέρου- στις φυλακές Κορυδαλλού, την εμφάνιση των ΜΑΤ ύστερα από πρωτοβουλία του Εισαγγελέα των φυλακών –παρότι υπήρχαν αντιδράσεις υπευθύνων του Υπουργείου Δικαιοσύνης – η παρουσία των οποίων φέρεται να λειτούργησε αποτρεπτικά για επέκταση των επεισοδίων. Στην διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν μέσα στα κελιά μηχανουργεία, μικρά καζίνο, ένα κυλικείο κλπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και καταγγελίες πολλά από αυτά τα αντικείμενα εισήχθησαν παρανόμως τη τελευταία τριετία, μέσω των μαγειρείων των φυλακών και με την αρωγή ενός- δύο υψηλόβαθμων σωφρονιστικών υπαλλήλων, μερικοί από τους οποίους υπηρετούν πλέον αλλού. Χωρίς να υπάρχει πλήρης διακρίβωση. Παρότι σε ελέγχους είχαν εντοπισθεί αυτά τα εργαστήρια και οι μικροί «ναοί» του τζόγου δεν φαίνεται να είχαν κατασχεθεί, λόγω των απειλών εκ μέρους των κρατουμένων, ορισμένων καταγγελλομένων περιπτώσεων χρηματισμοί φρουρών αλλά και λόγω της «ανοχής» που ζητούσαν διαρκώς ορισμένα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Μάλιστα προ μερικών μηνών υπήρχαν σχετικές καταγγελίες και δηλώσεις εκπροσώπων των σωφρονιστικών υπαλλήλων ότι «συντόμως στις φυλακές Κορυδαλλού ίσως μπει και …τανκς» .

«Δώστε στη δημοσιότητα τις αποδείξεις»

Είναι ενδεικτική η σαρκαστική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων ζητώντας από τους υπευθύνους του υπουργείου Δικαιοσύνης «εκτός των αυτοσχέδιων όπλων, να δοθούν στην δημοσιότητα τα ευρήματα από τις εσπρεσιέρες, τα δύο τραπέζια πόκερ με όλα τα παρελκόμενά τους και τα αξεσουάρ (!!!), τα τρυπάνια χειρός, πένσες, κατσαβίδια και κάθε είδους εργαλεία, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό των room service ακριβών ξενοδοχείων. Αναρωτιόμαστε αποδείξεις έκοβε η καφετέρια; Ο ιδιοκτήτης διέθετε φορολογική ενημερότητα; Ποιος εισέπραττε την «γκανιότα» από τα δυο τραπέζια του πόκερ και σε ποιους την μοίραζε; Ο δαιμόνιος επιθεωρητής των φυλακών, όπως επίσης και ο περιβόητος συντονιστής των φυλακών από πότε τα ήξεραν αυτά και τι έκαναν; ΤΙΠΟΤΑ. Γιατί;»
Το απίστευτο είναι ότι λίγο μετά την επιδρομή των αστυνομικών στις φυλακές Κορυδαλλού υπήρξε –όπως ήδη απεκάλυψε «Το Βήμα» – επιδρομή κρατουμένων στο γραφείο του αρχιφύλακα κι αφαίρεσαν πολλά από τα αντικείμενα που είχαν εντοπισθεί. Με αποτέλεσμα το σχετικό πρακτικό κατάσχεσης να αφορα πλέον αντικείμενα που εξαυλώθηκαν. Τελος προβληματισμός διατυπώνεται από σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τις δύο τρείς μεγάλες βεντέτες που είναι σε εξέλιξη μετραξύ Αλβανων κρατουμένων στις Α και Δ Πτερυγες , και μεταξύ Κουρδων , βορειοαφρικανών και Γεωργιανών κρατουμένων στις Β κι Ε Πτέρυγες από όπου προήλθαν και τα πρόσφατα επεισόδια.
Πηγή: in.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.