24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ: Συμμετοχή των εργαζομένων στις Φυλακές



Σε απεργιακό κλοιό αύριο Τρίτη 24/09/2019 θα βρίσκεται ο Δημόσιος Τομέας σε όλη την Χώρα, αφού η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24 Πανελλαδική και Πανδημοσιουπαλληλική Απεργία.

Η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της αναφέρει: 

"Με το νομοσχέδιο αυτό συμπληρώνονται οι αντεργατικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς γίνονται νέες επώδυνες αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 και στο νόμο 1876/1990 που αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ). Με το νομοσχέδιο αυτό προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ».

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις Φυλακές της Χώρας. 

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ) με ανακοίνωσή της καλεί τα πρωτοβάθμια Σωματεία της σε όλη την Χώρα να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εξωτερικών Φρουρών (ΠΟΥΕΦ). 
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.