«Φυλακές Κορυδαλλού»... αποκλειστικά για ελεύθερους ανθρώπους

Την απόδοση του χώρου του σωφρονιστικού καταστήματος στους πολίτες της πόλης και τους επισκέπτες της θα συζητήσουν σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών με τον δήμαρχο του Κορυδαλλού


Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Σήμερα στις 11.30 πμ ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, θα συναντηθεί στο δημαρχείο του Κορυδαλλού με τον δήμαρχο Νίκο Χουρσαλά και το δημοτικό συμβούλιο.

Θα συζητήσουν προβλήματα της περιοχής και το κυριότερο τα σενάρια αξιοποίησης του χώρου των φυλακών μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία μετεγκατάστασης. Όπως είναι αναμενόμενο ο χώρος θα αποδοθεί στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης με τη δημιουργία πάρκου, χώρων αναψυχής και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Βέβαια, υπάρχει και μία ιδέα που έρχεται από το εξωτερικό και δεν είναι άλλη από τη δημιουργία ενός... creminal meusem! Σε αυτή την περίπτωση ένα μικρό τμήμα των φυλακών θα διατηρηθεί και θα διαμορφωθεί κατάλληλα για να μπορεί να δέχεται όσους ενδιαφέρονται για τέτοιους είδους αξιοθέατα και να προσφέρει έσοδα στην τοπική κοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι πως η μεταφορά των φυλακών στον Ασπρόπυργο αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης, οπότε πολύ σύντομα οι πολίτες του Κορυδαλλού θα ξυπνούν χωρίς το άγχος των φυλακών δίπλα στις πόρτες των σπιτιών και των σχολείων των παιδιών τους.

Οι φυλακές του Κορυδαλλού, όπως έγραψε το «Πρώτο Θέμα» την Κυριακή θα μεταφερθούν στον χώρο παλαιάς νατοϊκής βάσης στον Ασπρόπυργο. Οι νέες εγκαταστάσεις θα δημιουργηθούν με βάση το πρότυπο της Νορβηγίας ώστε να βελτιωθούν και οι συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων.

Πηγή: protothema.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.