Κρίθηκε ένοχος για κατοχή κοκαΐνης και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση - Ήταν γάλα σε σκόνη


Ο Κόντι Γκρεγκ ποδηλατούσε σε μια βιομηχανική γειτονιά, νοτιοδυτικά του κέντρου της πόλης Οκλαχόμα στις ΗΠΑ, όταν η αστυνομία τον σταμάτησε για να ελέγξει το σακίδιο του. Ήταν 12 Αυγούστου.

Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι ο άστεγος άνδρας που έκανε ποδήλατο δεν φορούσε κάποια μπλούζα, είχε μόνο ένα σακίδιο και τα πίσω φώτα του ποδηλάτου δεν λειτουργούσαν. Προσπάθησαν να τον σταματήσουν αλλά εκείνος έκανε πετάλι ακόμα πιο γρήγορα και τον πρόλαβαν τρία τετράγωνα πιο κάτω.

Στο σακίδιό του βρήκαν ένα δοχείο καφέ γεμάτο λευκή σκόνη. Θεώρησαν ότι η ουσία αυτή είναι κοκαΐνη και τον συνέλαβαν. Την προηγούμενη εβδομάδα, αφού ο Γκρεγκ πέρασε 2 εβδομάδες πίσω από τα κάγκελα, δήλωσε ένοχος για κατοχή κοκαΐνης και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση.

Την Πέμπτη, όμως, ο Γκεγκ ήταν πάλι πίσω στο δικαστήριο για να δηλώσει αθώος. Τα αποτελέσματα από το εργαστήριο είχαν βγει και έδειχναν πως η λευκή ουσία ήταν τελικά σκόνη σε γάλα.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Γκρεγκ δήλωσε ένοχος εξαρχής λόγω της κατάστασης που επικρατεί στις φυλακές της Οκλαχόμα. Επικρατούν φήμες πως είναι γεμάτες με τροφίμους, επικρατεί πανικός, ενώ έχει υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών για δεκαετίες. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο δικαστήριο, το γάλα το πήρε από κελάρι τροφίμων.


Την Παρασκευή αφέθηκε ελεύθερος.

Το αστυνομικό τμήμα της Οκλαχόμα δεν έχει απαντήσει στο αίτημα της Washington Post για να διευκρινίσει πως το γάλα σε σκόνη θεωρήθηκε λανθασμένα για κοκαΐνη. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό. Το 2016, οι New York Times και ProPublica αποκάλυψαν πως δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι φυλακίζονται κάθε χρόνο βάσει ελέγχων που γίνονται στους δρόμους για ναρκωτικά που συνήθως δίνουν λανθασμένα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την Washington Post, η λίστα των αντικειμένων που έχουν αναγνωριστεί εσφαλμένα ως ναρκωτικά περιλαμβάνει μπισκότα, καραμέλες - ακόμα και ντόναντς.

πηγή: washingtonpost
Share on Google Plus
Από το Blogger.