Κίνα: «Ξετρύπωσαν» με drone δραπέτη που το είχε σκάσει πριν από 17 χρόνια


Στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός φυγά, ο οποίος αναζητούνταν επί 17 χρόνια, προχώρησε η αστυνομιία της Κίνας.

Οι αρχές της χώρας χρησιμοποίησαν drones για την αναζήτηση του φυγά και τον εντόπισαν να ζει, κρυμμένος, μέσα σε μια σπηλιά.

Ο 63χρονος Song Jiang είχε καταφέρει να δραπετεύσει από τις φυλακές της περιφέρειας Σικουάν το 2002, αφού προηγουμένως είχψε καταδικαστεί σε φυλάκιση για την εμπορία γυναικών και παιδιών.


Η αστυνομία της περιφέρειας Γιουνάν, στη νότια Κίνα, ανέφερε πως είχε λάβει κάποια στοιχεία για το σημείο που κρυβόταν ο φυγάς και υποχρεώθηκε να χρησιμοποιήσει drones για το «κλείδωμα» του σημείου στο οποίο βρισκόταν, καθώς η περιοχή ήταν ιδιαίτερα δύσβατη.


Ο άντρας εντοπίστηκε μέσα στη μικρή του σπηλιά και συνελήφθη στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ η χρόνια απομόνωσή του, δεν του επέτρεπε να μιλήσει κανονικά και να επικοινωνήσει σωστά με τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, χρησιμοποιούσε πλαστικά μπουκάλια για να πίνει νερό από ένα ποτάμι, ενώ άναβε φωτιά, χρησιμοποιώντας κλαδιά δέντρων.

Με δυσκολία, κατάφερε τελικά να ομολογήσει πως δραπέτευσε πριν 17 χρόνια και επέστρεψε στη φυλακή για να συνεχίσει την ποινή του.





Πηγή: www.protothema.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.