ΕΔΕ για τον αυτοτραυματισμό 3 κρατουμένων στις φυλακές με ξυραφάκια


Τρεις κρατούμενοι στις φυλακές Τρικάλων αυτοτραυματίστηκαν με ξυραφάκια και ο ένας από αυτούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Για το περιστατικό ήδη διατάχθηκε διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης. Οι τρεις κρατούμενοι, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αυτοτραυματίστηκαν με ξυραφάκια επειδή δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους να αλλάξουν πτέρυγα στις φυλακές Τρικάλων, καθώς «ήταν αστήρικτο και χωρίς σοβαρά επιχειρήματα».

Ο ένας από τους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, για να γίνουν ράμματα στα τραύματα που είχε προκαλέσει στο κεφάλι του και υποβλήθηκε προληπτικά σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Οι άλλοι δύο είχαν ελαφρά τραύματα και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ιατρείο της φυλακής.

Οι τρεις κρατούμενοι, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είχαν μεταχθεί πρόσφατα στις φυλακές Τρικάλων, από το κατάστημα κράτησης Νέων Βόλου, για πειθαρχικούς λόγους. Ενας ακόμη κρατούμενος των φυλακών Τρικάλων αυτοτραυματίστηκε την Κυριακή, κατά τη διάρκεια λεκτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κρατουμένων.



Συμπλοκές στις φυλακές Βόλου

Στο μεταξύ, την Κυριακή υπήρξε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων, κατά τη διάρκεια προαυλισμού, στις φυλακές Βόλου, με συνέπεια να τραυματιστούν ελαφρά δύο από αυτούς.

Οι κρατούμενοι προκάλεσαν φθορές σε καρτοτηλέφωνα και 16 από αυτούς έμειναν στο προαύλιο, αρνούμενοι να μπουν στα κελιά τους. Το περιστατικό έληξε τελικά έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας. Ακολούθησε έρευνα στα κελιά, όπου βρέθηκαν λοστοί, ξύλα και κομμάτια γυαλιού τυλιγμένα σε πανί.

Πηγή: https://www.aftodioikisi.gr/
Share on Google Plus
Από το Blogger.