Φυλακές: Έτσι ετοιμάζεται στον Ασπρόπυργο ο "Νέος Κορυδαλλός"


Στην παλια νατοϊκή βάση τον Ασπρόπυργο θα ανεγερθούν δύο κτίρια μέσω ΣΔΙΤ με τη ΜΟΜΚΑ του γενικού επιτελείου Εθνικής Άμυνας που τρέχει το project "Νέος Κορυδαλλός".

Εκπονείται ειδική χωροταξική μελέτη προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στο παλιό στρατόπεδο του Ασπροπύργου και παράλληλα ο χώρος του σημερινού σωφρονιστικού καταστήματος να μετατραπεί σε πάρκο δίνοντας πνοή στο Δήμο Κορυδαλλού.

Ήδη έχει λυθεί το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος καθώς με νομοθετική ρύθμιση η παλιά νατοϊκή βάση του Ασπροπύργου περνάει για 99 χρόνια στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μία εταιρεία θα αναλάβει μετά από διαγωνισμό την ανέγερση των νέων φυλακών βάσει των προδιαγραφών που θα θέσουν οι μελέτες της ΜΟΜΚΑ και στη συνέχεια το ελληνικό δημόσιο θα πληρώνει ένα είδος ενοικίου μισθώματος.

Μέσα σε λιγότερο από 100 μέρες το σχέδιο για τη μεταφορά των μεγαλύτερων φυλακών της χώρας εκτός αστικού ιστού προχωράει με γρήγορους και σταθερούς ρυθμούς.

Ειδική επιτροπή που είχε συσταθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέλεξε την παλιά νατοϊκή βάση στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα τη θέση Γήπεδο αμερικανικής ευκολίας ως το καταλληλότερο σημείο να ανεγερθεί η νέα φυλακή ή 5 σελίδα η έκθεση Παραδόθηκε στις 20 Αυγούστου στην ηγεσία του υπουργείου και στη συνέχεια έγινε δεκτή η εισήγηση και έτσι ξεκίνησε το έργο Η έκταση είναι 93 στρεμμάτων και οι τελικές εγκαταστάσεις θα μπορούν να φιλοξενήσουν 600 έως 700 άτομα

Πηγή: https://www.sofokleousin.gr/
Share on Google Plus
Από το Blogger.