Φυλακές Δομοκού: «Στο πάτωμα κοιμούνται οι κρατούμενοι»

Άθλιες συνθήκες καταγγέλλουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Απαράδεκτες συνθήκες για κρατούμενους και εργαζόμενους στις φυλακές Δομοκού καταγγέλλουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Όπως τονίζουν αναγκάστηκαν να δανειστούν στρώματα από ορφανοτροφείο.

Με ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής προβλήματα:

«Αυτή τη στιγμή, στο κατάστημα μας αριθμούμε 623 κρατουμένους, με περισσότερους από 50 να κοιμούνται στο πάτωμα σε ένα κελί 3Χ3. Η χωρητικότητα του καταστήματος είναι για 600 κρατούμενους, αλλά λόγω διαφόρων συνθηκών, καθίσταται αδύνατη η τέλεια ταξινόμηση τους. Συνθήκες όπως, διαφορετικές εθνικότητες, διαφορές μεταξύ τους, άτομα στα οποία χορηγούνται ψυχιατρικά φάρμακα, είναι παράγοντες τους οποίους πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν, για λόγους ασφαλείας του καταστήματος. Παραμονή Χριστουγέννων δημιουργήθηκε σοβαρότατο πρόβλημα στο κατάστημα με ένταση των κρατουμένων λόγω έλλειψης στρωμάτων. Αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε στο Ίδρυμα του Ορφανοτροφείου Θηλέων Λαμίας με σκοπό τη δωρεά 4 στρωμάτων! Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι στις 30-12-2019 ημέρα Δευτέρα, θα μεταχθούν στο κατάστημά μας 20 επιπλέον κρατούμενοι. Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουμε κτιριακά, αλλά και υπηρεσιακά, καθώς έχουμε διαρκή μείωση υπαλληλικού προσωπικού μέσω μεταθέσεων και μετατάξεων! Στα παραπάνω προβλήματα έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν, αλλά δεν είχαμε ανταπόκριση, με αποτέλεσμα όποιες αναφορές να γίνονται αδίκως.

Για τους παραπάνω λόγους, Αιτούμαστε:

1. Την άμεση αποσυμφόρηση του καταστήματος
2. Την διακοπή των υπηρεσιακών μεταβολών των υπαλλήλων χωρίς αντικατάσταση
3. Την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων, για τα οποία έχουν γίνει πολλαπλές αναφορές.

Είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε κινητοποιήσεις, οι οποίες αρχικά θα αφορούν διακοπή των επισκεπτηρίων συγγενών των κρατουμένων και διακοπή των επισκεπτηρίων για συνηγόρους».

Πηγή: lamiareport
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.