Νέα 24ωρη Απεργία στις Φυλακές


Νέα 24ωρη Πανελλαδική Απεργία ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει ήδη προκήρυξη η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 22/1/2020.

Σύμφωνα με την ΟΣΥΕ, "οι Φυλακές θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες με περίπου 370 λιγότερους εργαζόμενους, στις ήδη υποστελεχομένες υπηρεσίες και  οι οποίοι θα βρεθούν ξαφνικά στον δρόμο και χωρίς δουλειά". 

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Καρακίτσιος, "περίπου 100 εργαζόμενοι από το ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και βασικές διοικητικές ανάγκες στα Καταστήματα Κράτησης όλης της Χώρας και των οποίων η σύμβαση λήγει εντός του Φεβρουαρίου, θα βρεθούν εκτός της Υπηρεσίας των Φυλακών. 
Επίσης, περίπου 270 εργαζόμενοι του μάχιμου κλάδου ΔΕ Φύλαξης από τον υπό εξέλιξη διαγωνισμό παρωδία 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ έχουν ήδη αρχίσει σταδιακά και βρίσκονται εκτός δουλειάς, καθώς οι 8μηνες συμβάσεις τους λήγουν, χωρίς να έχει ακόμα κατατεθεί η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση για την παράταση των συμβάσεων, όπως μας έχουν υποσχεθεί οι αρμόδιοι".

Κατά την διάρκεια της 24ωρης Απεργίας συγκεκριμένες λειτουργίες των Φυλακών δεν πραγματοποιούνται όπως τα επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, συνηγόρων, καθώς και συγκεκριμένες μεταγωγές. 

Πηγή: www.osye.org.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.