Κρατούμενος δεν επέστρεψε από άδεια στις φυλακές Δομοκού


Άλλος ένας επικίνδυνος κρατούμενος εκμεταλλεύτηκε την άδεια που του δόθηκε από το Κατάστημα Κράτησης του Δομοκού στην Φθιώτιδας για να προσθέσει το όνομά του σε μια τεράστια λίστα με αυτούς που έγιναν... καπνός με τον ίδιο τρόπο από την συγκεκριμένη φυλακή!

Πρόκειται για έναν 50χρονο αλλοδαπό ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και αναζητείται από τις αστυνομικές υπηρεσίες. Είναι, μάλιστα, ο πέμπτος για τον οποίο έχουν εκδοθεί αναζητήσεις, καθώς κηρύχθηκε δραπέτης όπως και άλλοι τέσσερις τους τελευταίους τέσσερις μήνες!

Κανείς από τους προηγούμενους δεν έχει εντοπιστεί, εκτός από έναν 39χρονο Έλληνα με ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράνομη οπλοφορία, ληστεία, απόπειρα ληστείας και κλοπές που επέστρεψε με καθυστέρηση δύο ωρών στις 3 Ιανουαρίουαπό την εξαήμερη άδειαπου είχε πάρει για τις γιορτές, γιατί δεν είχε χρήματα για να πάρει ταξί από το σημείο που τον αποβίβασε το λεωφορείο και χρειάστηκε να περπατήσει μέχρι τη φυλακή!

Στις 12 Νοεμβρίου, ένας 47χρονος Αλβανός κρατούμενος που εξέτιε ποινή κάθειρξης 14 ετών και δύο μηνών και πρόστιμο 60.000 ευρώ για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και χρήση πλαστού εγγράφου εκμεταλλεύτηκε την πρώτη πενθήμερη άδεια που του δόθηκε από τις φυλακές Δομοκού για να αποδράσει.

Στις 23 Σεπτεμβρίου εξαφανίστηκε μετά από άδεια που είχε λάβει ένας 30χρονος Έλληνας κρατούμενος που εξέτιε ποινή κάθειρξης για απόπειρα ληστείας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και άλλα αδικήματα.

Στις 11 Σεπτεμβρίου έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές ένας 34χρονος αλλοδαπός που εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για διακίνηση ναρκωτικών.

Στις 9 Σεπτεμβρίου δεν επέστρεψε από άδεια ο 40χρονος Πολωνός Dominik Tomas Grzegorzko, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια και κάθειρξη 20 ετών για την άγρια δολοφονία του Μυκονιάτη επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη στις 5 Οκτωβρίου 2010 και θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος!

Πηγή: www.protothema.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.