ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Σε ειδική φυλακή «υψίστης ασφαλείας» στο Δομοκό οι… απείθαρχοι των φυλακών

Η νέα χρηση των φυλακών Γ-Τύπου στην Φιώτιδα. Θα μεταφερονται εκεί όσοι κρατούμενοι προκαλούν επεισόδια ή οργανώνουν εγκληματικές ενέργειες στις φυλακές


Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.


Στην δημιουργία φυλακής περίπου 150-200 «απείθαρχων» κρατουμένων προχωρά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στον Δομοκό!
Θα πρόκειται για μία καινοτόμο, για τη χώρα μας, σωφρονιστική μονάδα -στην συνέχεια των φυλακών Γ Τύπου – με περιορισμένα επισκεπτήρια, με συνεχείς ελέγχους κρατουμένων, με πυκνή φρούρηση κι από την ΕΛΑΣ, με αδρανοποιητές κινητών κλπ στην οποία θα μεταφέρονται κρατούμενοι που προχωρούν σε παράνομες ενέργειες εντός των φυλακών, που προκαλούν επεισόδια και συμμετέχουν σε αιματηρές επιθέσεις, βιαιοπραγούν εναντίον σωφρονιστικών ή κατευθύνουν συνεργούς τους μέσα από τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.
Αντιθέτως σε αυτές τις φυλακές «μεγάλης ασφαλείας» δεν θα μεταφέρονται επικίνδυνοι κρατούμενοι, με βάση την βαρύτητα των αδικημάτων τους εκτός φυλακής και το ύψος της ποινής που τους έχει επιβληθεί, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός το 2015 (αρχικά είχαν μεταφερθεί εκεί κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο εγχώριο αντάρτικο πόλης) κι υπήρχαν αντιδράσεις από πολιτικούς φορείς, ομάδες αντιεξουσιαστών κλπ.
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει λάβει τους τελευταίους μήνες σειρά μέτρων για να περιορίσει την ανομία στις φυλακές που είχε λάβει τεράστιες διαστάσεις επί ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι η ΕΛΑΣ και φρουροί προχωρούν σε διαρκείς ελέγχους στα σωφρονιστικά καταστήματα, έχουν γίνει μεταγωγές 300 επικίνδυνων κρατουμένων που δημιουργούσαν επεισόδια κυρίως στις φυλακές Κορυδαλλού κι ενίσχυσε το Σώμα Επιθεωρητών των φυλακών για ελέγχους πάσης φύσης .
Επιπλέον προχωρα και σε καταγραφές κλήσεων κρατουμένων που θεωρούνται ύποπτοι για την οργανωση εγκληματικών ενεργειών αλλά και για υποθέσεις διαφθοράς.
Όμως τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται να προωθείται η διαδικασία μεταφοράς στην ειδική αυτή πτέρυγα στον Δομοκό των κρατουμένων που υποπίπτουν σε πειθαρχικά αδικήματα, που προκαλούν αναστάτωση στις φυλακές ή που οργανώνουν «συμβόλαια θανάτου», αλλά και κυκλώματα «προστασίας», διακίνησης ναρκωτικών μέσα στις φυλακές. Με κύριο στόχο των επιτελών της λεωφόρου Κατεχάκη η «πειθαρχική» φυλακή -φόβητρο να αποθαρύνει τις παράνομες δραστηριότητες εντός των φυλακών.
Σημειώνεται ότι βάσει προηγούμενου νόμου στις φυλακές Γ Τύπου είχε προγραμματισθεί προ πενταετίας να μεταφερθούν κρατούμενοι κι υπόδικοι για ένοπλες επιθέσεις , εσχάτη προδοσία, ανθρωποκτονία χωρίς ελαφρυντικά, εκβίαση και ληστεία στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης και όσοι χαρακτηρίζονταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια και είχαν καταδικαστεί σε ισόβια ή τουλάχιστον 10 χρόνια κάθειρξη. Κάτι όμως που αργότερα ατόνησε…
Πηγή: tovima.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.