Μέτρα για τον κορωνοϊό και στις φυλακές της χώρας

Μέτρα για τον κορωνοϊό και στις φυλακές της χώρας

Δημιουργούνται χώροι απομόνωσης για τυχόν κρούσματα
Μέτρα προφύλαξης απέναντι στην επιδημία του κοροναϊού λαμβάνουν οι φυλακές όλης της χώρας, οι οποίες τίθενται σε συναγερμό για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων.
Σήμερα Τετάρτη (4/3) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, η οποία παρουσίασε στους διευθυντές των φυλακών όλης της Ελλάδας, το πρωτόκολλο ενεργειών πρόληψης και διαχείρισης πιθανών κρουσμάτων-ασθενών κοροναϊού στα καταστήματα κράτησης.

Πιο αναλυτικά: Σε κάθε σωφρονιστικό κατάστημα θα δημιουργηθεί χώρος απομόνωσης χωρητικότητας 10-20 ατόμων, στον οποίο θα κρατηθούν σε πρώτη φάση όσοι νοσήσουν. Όσα κρούσματα, δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν στα Καταστήματα Κράτησης, θα αντιμετωπίζονται σε ειδικούς χώρους που έχουν δημιουργηθεί σε πτέρυγα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον, τις επόμενες μέρες σωφρονιστικοί υπάλληλοι, καθώς και εθελοντές νοσηλευτές του Ερυθρού Σταυρού θα εκπαιδευτούν από τον ΕΟΔΥ, ώστε να μπορούν να εξετάζουν τους νεοαφιχθέντες κρατούμενους. Όλα τα καταστήματα θα εφοδιασθούν με αναγκαίες ποσότητες σε γάντια, μάσκες και αντισηπτικά. Αντίστοιχα μέτρα προφύλαξης θα ισχύσουν και για την προστασία των σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Πηγή: www.thebest.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.