ΟΣΥΕ: Να καταβληθεί το Δώρο Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους των Φυλακών

Την καταβολή του δώρου Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα Καταστήματα Κράτησης και το Ίδρυμα Αγωγής ζητά με επιστολή η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, η ΟΣΥΕ αναφέρει ότι: 
"Βία εναντίον του προσωπικού και μεταξύ των κρατουμένων, υποστελέχωση όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, υπερπλήρωση και συνωστισμός κρατουμένων συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα, μαζί με σωρεία άλλων προβλημάτων στα οποία έχει έρθει να προστεθεί και το σοβαρότατο θέμα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, το οποίο μπορεί να πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις και τις οποίες απευχόμαστε."

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΣΥΕ έχει ως εξής:

 Προς:
 Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη  κ. Ελευθέριο Οικονόμου
 
Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής  κα Σοφία Νικολάου 

Κοιν/ση:
Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα 
Πρωτοβάθμια Σωματεία – Μέλη ΟΣΥΕ


Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,
Αξιότιμη κα Γενική, 

Όπως γνωρίζετε οι εργαζόμενοι στα Καταστήματα Κράτησης της Χώρας δίνουμε καθημερινά μία πολύπλευρη και αθόρυβη μάχη σε συνθήκες εξαιρετικά επικίνδυνες και ανθυγιεινές.  

Βία εναντίον του προσωπικού και μεταξύ των κρατουμένων, υποστελέχωση όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, υπερπλήρωση και συνωστισμός κρατουμένων συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα, μαζί με σωρεία άλλων προβλημάτων στα οποία έχει έρθει να προστεθεί και το σοβαρότατο θέμα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, το οποίο μπορεί να πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις και τις οποίες απευχόμαστε.   

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας και κυρίως το προσωπικό πρώτης γραμμής (φυλακτικό και νοσηλευτικό – ιατρικό αλλά και το διοικητικό) εργάζεται με ιδιαίτερη αυταπάρνηση χωρίς να αποζημιωθεί εδώ και μήνες και χωρίς να έχει ρυθμιστεί νομοθετικά το πρόβλημα που έχει ανακύψει και για το οποίο σας έχουμε ενημερώσει με το υπ’ αριθμόν 39/14-2-2020 έγγραφό μας. 
  
Ασφαλώς και η καταβολή ενός επιδόματος με σκοπό την όποια οικονομική ενίσχυση του μισθού μας, δεν θα επιλύσει κανένα από τα προαναφερόμενα προβλήματα που μαστίζουν τον χώρο μας. Ωστόσο η αναγνώριση αυτών των συνθηκών εργασίας μας αλλά και η υπέρμετρη προσφοράς μας, θεωρούμε ότι επιβάλλουν την καταβολή του δώρου Πάσχα που εξήγγειλε χθες ο κ. Πρωθυπουργός και θα πρέπει να συμπεριληφθούν σε αυτό όλοι οι εργαζόμενοι, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων των Καταστημάτων Κράτησης και του Ιδρύματος Αγωγής.  

    Αναμένουμε την παρέμβασή σας. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Πηγή: www.osye.org.gr 

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.